Mateřská a přivýdělek na DPČ

• (neregistrovaný)

3. 3. 2008 18:08

Hezký večer. Poradíte mi prosím? 18.2. jsem nastoupila na mateřskou. Chci nadále pracovat, takže jsem u jiné firmy uzavřela dohodu o pracovní činnosti, a to s účinností od 18.2. Je to tak v pořádku? Nevadí, že den nástupu na mateřskou je totožný se dnem uzavření dohody? Předem moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 3. 2008 19:33

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Mateřská a přivýdělek na DPČ
      Z hlediska pobírání mateřských dávek to nevadí. Nesmíte mít příjem z toho pracovního vztahu, na základě kterého pobíráte mateřskou. Z jiného můžete. Ale u toho dalšího zaměstnavatele nemůžete mít za únor podepsané daňové prohlášení (takže tam budete mít velkou daň), protože ho jistě máte podepsané u toho prvního a ten Vám podle toho bude počítat mzdu za únor. V dalších měsích, když od něho nebudete pobírat zdanitelné příjmy, můžete toto prohlášení u něj odvolat a podepsat ho u toho druhého. Ale pozor na to, až po ukončení mateřské budete vybírat řádnou dovolenou. nemůžete zkrátka mít podepsané prohlášení u obou naráz v tomtéž měsíci.
      Vaše zaměstnání u druhého zaměstnavatele by mohlo vadit, pokud by ten druhý zaměst. měl obdobný předmět podnikání jako ten první - v takovém případě si nejprve musíte obstarat souhlas toho prvního.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).