Re: Mateřská a přivýdělek na DPČ
Z hlediska pobírání mateřských dávek to nevadí. Nesmíte mít příjem z toho pracovního vztahu, na základě kterého pobíráte mateřskou. Z jiného můžete. Ale u toho dalšího zaměstnavatele nemůžete mít za únor podepsané daňové prohlášení (takže tam budete mít velkou daň), protože ho jistě máte podepsané u toho prvního a ten Vám podle toho bude počítat mzdu za únor. V dalších měsích, když od něho nebudete pobírat zdanitelné příjmy, můžete toto prohlášení u něj odvolat a podepsat ho u toho druhého. Ale pozor na to, až po ukončení mateřské budete vybírat řádnou dovolenou. nemůžete zkrátka mít podepsané prohlášení u obou naráz v tomtéž měsíci.
Vaše zaměstnání u druhého zaměstnavatele by mohlo vadit, pokud by ten druhý zaměst. měl obdobný předmět podnikání jako ten první - v takovém případě si nejprve musíte obstarat souhlas toho prvního.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
3. 3. 2008 18:08
Hezký večer. Poradíte mi prosím? 18.2. jsem nastoupila na mateřskou. Chci nadále pracovat, takže jsem u jiné firmy uzavřela dohodu o pracovní činnosti, a to s účinností od 18.2. Je to tak v pořádku? Nevadí, že den nástupu na mateřskou je totožný se dnem uzavření dohody? Předem moc děkuji!