Zveřejňování IČO na webu

• (neregistrovaný)

4. 3. 2008 11:17

Dobrý den, slyšela jsem, že od 1 března je v obchodním zákoníku, že se musí na webu zveřejňovat i IČO firmy, tak mám prosbu, jestli by jste mi někdo poradil, kde přímo v zákoníku to najdu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2008 11:52

pája (neregistrovaný)

Re: Zveřejňování IČO na webu
      Je to v obchodním zákoníku, § 13a v noveliz.znění
      § 13a
      Obchodní listiny
      (1) Každý podnikatel je povinen na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu (dále jen „internetové stránky“) uvádět údaj o své firmě, jménu nebo názvu, sídle nebo místu podnikání a identifikačním čísle; podnikatelé zapsaní v obchodním rejstříku též údaj o tomto zápisu, včetně spisové značky, a podnikatelé nezapsaní v obchodním rejstříku též údaj o zápisu do jiné evidence, v níž jsou zapsáni. Údaj o výši základního kapitálu lze v těchto listinách a na internetových stránkách uvádět, jen jestliže byl zcela splacen. [- účinnost od 1. března 2008]
      (2) Na všech objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a na internetových stránkách týkajících se podniku zahraniční osoby nebo jeho organizační složky je zahraniční osoba povinna uvádět údaje podle odstavce 1 a dále i údaj o zápisu podniku nebo jeho organizační složky do obchodního rejstříku, včetně spisové značky. Jdeli o osobu, na níž se vztahuje § 21 odst. 5, uvádí stejné údaje jako česká osoba nezapsaná v obchodním rejstříku podle odstavce 1.
      (3) Na objednávkách, obchodních dopisech, fakturách, smlouvách a na internetových stránkách týkajících se podniku zahraniční osoby nebo organizační složky podniku zahraniční osoby nemusí být uveden údaj o zápisu zahraniční osoby do evidence podnikatelů ve státě, jehož právem se zahraniční osoba řídí nebo v němž má bydliště, pokud toto právo zápis do takové evidence neukládá nebo neumožňuje. [- účinnost od 1. března 2008]

• 4. 3. 2008 12:01

Zedníková (neregistrovaný)

Re: Zveřejňování IČO na webu
      Děkuji moc za pomoc :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).