Re: SZM
Já bych jen doplnila, nechci někoho podceňovat, ale protože už jsem se setkala s názorem, že "manžel si uplatňoval slevu na dítě během roku, a tudíž v přiznání si ji neuplatním". Tuto slevu si uplatňoval v rámci vypočítání záloh, takže v daňovém přiznání si ji uplatníte znova.
Re: SZM
a Vy jste nečerpala po mateřské dovolené (peněž. pomoci v mateřství) dovolenou? Ta se do příjmů (38040Kč) počítá také.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2008 13:22
Dobrý den, prvním rokem uplatňuji SZM. A nevím si rady s několika body:
1. můžu si uplatnit úroky, když hypotéční úvěr byl použit na přestavbu podkroví u manželových rodičů ? (vlastníkem domu jsou rodiče, nemáme tam ani trvalé bydliště)
2. uvádí se něco do ÚDAJŮ O DĚTECH ŽIJÍCÍCH V DOMÁCNOSTI, když slevu na dítě uplatňoval manžel během roku?
3. do března jsem pobírala PPM (příjem činil 15 860) dále jsem pokračovala v rodičovské dovolené. Může si manžel na mě uplatnit 12 měsíců nebo jenom 9 popřípadě 10 měsíců (v březnu jesem 6 dní pobírala PPM)
4. můžu si uplatnit slevu na poplatníka, když jsem žádnou daň neplatila?
Předem děkuji za odpověď