Re: ZC prodaného majetku - jsem vedle
Jednak - výnos, který převyšuje ZC, je na 641 - tomu nerozumím, na 641 bude celkový výnos, nikoliv jen rozdíl, který převyšuje zůstatkovou cenu.
Daňově uplatníte 1/2 odpisu, ale jelikož 541 je celá daňová, tak tam by rozdíl být neměl. Co znamená "posčítám všechny odpisy" - máte porovnávat jen odpisy za daný rok, minulé roky jsou Vám ukradené.
Re: ZC prodaného majetku - jsem vedle
No není za co. Možná by nebylo špatné příště lépe formulovat dotaz. Že ta částka 32 525,- je rozdíl mezi zůstatkovou daňovou a účetní jsem z textu fakt nepochopila:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2008 13:58
Ztratila jsem se:
Prodali jsme ne plně odepsaný automobil, ZC účetní jsem dala na 541/082 . Výnos který převyšuje ZC je celý na 641. Účetně vše OK. Ale daňově - uplatním - li daňový odpis v 1/2 v letošním roce a posčítám všechny daň. odpisy za předešlé roky tak budu mít v nákladech celkově o 32.525,- kč víc než bych měla mít, dělám někde chybu, ale nevím kde. Nebo mi chybí nějaký krok ?