Daňová Evidence

• (neregistrovaný)

4. 3. 2008 14:07

Faktura vydaná 5.1.08, splatná 15.1.08, ale datum usk.zdaň.plnění 31.12.07, je to za služby provedené v prosinci. Fakturu zaeviduju do evidence pohledávek. Pokud dělám náklady % musím navýšit příjmy? A co mám dělat s fakturou za telefon, která je za období od 15.12.-14.1.08, celou do roku 08 nebo to mám rozpočítat? A pokud mám závazek z roku 07, který jsem zaplatila až letos tak co?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2008 14:40

Jindřiška (neregistrovaný)

Re: Daňová Evidence
      1) co se týše faktury vydané skutečně padá do roku 2007 a navýšíte příjmy, pakliže děláte náklady % budou zvýšeny o tuto fakturu
      2) fakturu za telefon dáte ro roku 2008, protože služba skončila 14.1.2008, rozpočítávat ji nebudete, protože vedete daňovou evidenci, ve které účtujete o pohybu peněz, kdežto v účetnictví (podvojném) účtujete o skutečných nákladech roku.
      3) Pokud máte závazek z roku 2007, ale platba byla v roce 2008 opět do dani z příjmů padá tento závazek v roce úhrady - 2008.Přeji krásný den
      Jindřiška

• 4. 3. 2008 20:51

MM (neregistrovaný)

Promiňte, ale pokud faktura byla vydána v roce 2008, tak jednoznačně patří do pohledávek roku 2008.

• 4. 3. 2008 21:57

Ale tazatelka píše, že DUZP je prosinec a to je pro mne směrodatné. Pakliže by klient nebyl plátce DPH nevystavuje faktury s DUZP a faktura skutečně půjde do roku 2008.
      Jindřiška

• 4. 3. 2008 22:19

MM (neregistrovaný)

Mě tedy spíš připadalo, že tazatelce jde o to, do kterého roku zařadit pohledávku. To s DUZP nemá zhola nic společného. Z pohledu DPH se jedná o zdaňovací období prosinec 07, tady není co řešit, a pokud faktura byla skutečně vystavena v roce 2008 (byl dodržen termín 15 dnů od DUZP), tak jednoznačně patří do pohledávek roku 2008. V čem vidíte problém?

• 5. 3. 2008 5:52

Už mi to docvaklo. Je důležité vidět dvě různé věci (dnes se mi rozjasnilo). Faktura skutečně z podledu DPH půjde do prosince, ale do daní z příjmů v lednu, protože úhrada bude v lednu (prosinec už se nestihne). Takže skutečně tato faktura nezvyšuje daňový základ roku 2007.
      Přeji krásný cen
      Jindřiška

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).