Re: Daňová Evidence
1) co se týše faktury vydané skutečně padá do roku 2007 a navýšíte příjmy, pakliže děláte náklady % budou zvýšeny o tuto fakturu
2) fakturu za telefon dáte ro roku 2008, protože služba skončila 14.1.2008, rozpočítávat ji nebudete, protože vedete daňovou evidenci, ve které účtujete o pohybu peněz, kdežto v účetnictví (podvojném) účtujete o skutečných nákladech roku.
3) Pokud máte závazek z roku 2007, ale platba byla v roce 2008 opět do dani z příjmů padá tento závazek v roce úhrady - 2008.Přeji krásný den
Jindřiška
Ale tazatelka píše, že DUZP je prosinec a to je pro mne směrodatné. Pakliže by klient nebyl plátce DPH nevystavuje faktury s DUZP a faktura skutečně půjde do roku 2008.
Jindřiška
Mě tedy spíš připadalo, že tazatelce jde o to, do kterého roku zařadit pohledávku. To s DUZP nemá zhola nic společného. Z pohledu DPH se jedná o zdaňovací období prosinec 07, tady není co řešit, a pokud faktura byla skutečně vystavena v roce 2008 (byl dodržen termín 15 dnů od DUZP), tak jednoznačně patří do pohledávek roku 2008. V čem vidíte problém?
Už mi to docvaklo. Je důležité vidět dvě různé věci (dnes se mi rozjasnilo). Faktura skutečně z podledu DPH půjde do prosince, ale do daní z příjmů v lednu, protože úhrada bude v lednu (prosinec už se nestihne). Takže skutečně tato faktura nezvyšuje daňový základ roku 2007.
Přeji krásný cen
Jindřiška
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2008 14:07
Faktura vydaná 5.1.08, splatná 15.1.08, ale datum usk.zdaň.plnění 31.12.07, je to za služby provedené v prosinci. Fakturu zaeviduju do evidence pohledávek. Pokud dělám náklady % musím navýšit příjmy? A co mám dělat s fakturou za telefon, která je za období od 15.12.-14.1.08, celou do roku 08 nebo to mám rozpočítat? A pokud mám závazek z roku 07, který jsem zaplatila až letos tak co?