Přehledy OSSZ + ZP

• (neregistrovaný)

4. 3. 2008 14:10

Dobrý den,
    poradíte mi prosím někdo, zda závěrkové úpravy, které se v DP na příloze č.1 uvádí zvlášť na řádky 105 a 106 (vzájemné zápočty, používání soukr. vozidla k podnikání..) se do přehledu pro OSSZ a ZP přičítají k částkám výdajů a příjmů, které jsou uvedeny na řádku 101+102 téže přílohy?
    Na OSSZ mi řekli přičíst a na ZP že né.
    Tady v diskuzích, že jen odpisy. Tak teď fakt nevím.
    Jak to děláte vy?Děkuji za každou reakci

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 3. 2008 14:18

v. (neregistrovaný)

Re: přehledy OSSZ + ZP
      Náhrady za soukromé vozidlo určitě ano, je to výdaj na dosažení a udržení příjmu, zápočty také, protože nahrazují finanční operaci - platby.....prostě uvažujte o tom, zda je to výdaj sloužící k podnikání V.

• 4. 3. 2008 14:26

Tomík (neregistrovaný)

Tak tak to je... :-)
      Takže př. vyúčtování soukromých hovorů už né. Já jsem stále myslel, že se to musí shodovat s částkami, které jsou uvedeny v DP. A co zřizovací výdeje - před zahájením činnosti?

• 4. 3. 2008 14:30

v. (neregistrovaný)

zřizovací výdaje pokud nedosáhnou nějaké zákonem stanovené výše, tak patří do podnikání, jinak s epak odepisují několik let, to je v zákoně o dani z příjmu popsané. Soukromé hovory určitě ne, ale jinak by výdaje měly souhlasit s DP!!!!!! Tam také nemůžete dát soukromé hovory do výdajů

• 4. 3. 2008 14:34

Tomík (neregistrovaný)

No právě, že je tam dávám (zaúčtuju vlastně celou zaplacenou fakturu od T-mobilu), ale pak je v závěrkových jednou za rok, protože jsem neplátce, vyúčtuji v tabulce E DP a tím se mi zvýší rozdíl mezi příjmy a výdaji.
      Děkuji moc za objasnění

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).