Platby na Slovensko v SKK

• (neregistrovaný)

4. 3. 2008 19:44

Prosím o radu, účtuji firmu, která v současnosti chce začít nakupovat zboží (potraviny) na Slovensku. Vede DE je plátce DPH (má ještě jinou činnost nákup a prodej v ČR) a faktury budou vystavovány v SKK, ale placeny budou z ČR. Je možné platit na Slovensko z českého účtu nebo je nutné mít ještě účet v cizí měně. Pokud to jde z českého účtu tak jakým způsobem? Jak přeúčtovat kurz, aby souhlasila částka zaúčtovaná v deníku s částkou odeslanou z účtu, když každý den je jiný kurz? Dočetla jsem se, že kurz se přepočítává na den vystavení faktury, ale platba může proběhnout v jiný den, kdy je kurz jiný a potom by byly tyto částky rozdílné a nesouhlasilo by to. To jest, když budu vést fakturu do doby zaplacení v Závazcích a pohledávkách (přepočítanou v kurzu ke dni vystavení) v určité částce a pak ji zaplatím ( přepočítá se mi to kurzem opět platným v den platby) a po zaplacení přesunu do deníku, tak mi tyto dvě částky nemusí souhlasit, jak ten rozdíl zaúčtovat nebo jak to prosím je? Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti, moc prosím o vysvětlení, jak to vše správně dělat.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).