Cese leas.-výše odstupného

• (neregistrovaný)

4. 3. 2008 19:46

s.r.o. chce převzít leas. od FO, která se později stane společníkem této s.r.o.... v době převodu ještě nebude a nebude ani nijak spojenou osobou.
    Jedná se o kamiony v celkem slušné hodnotě. Předpokládám, že je lepší smluvně si dohodnout výši dostupného, která bude dost nižší než případný kvalifikovaný odhad při cesi bez odstupného.
    Jde mi o to : pokud bude odstupné stanoveno smlouvou, je nějak zpochybnitelná jeho výše ze strany FÚ s ohledem na to, že pro FO to bude zdan.příjem ?

Děkuji za jakýkoliv názor. Zuzik

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2008 14:44

Zuzik (neregistrovaný)

OT : Nikdo chytrý mi neporadí?
      >s.r.o. chce převzít leas. od FO, která se později
      >stane společníkem této s.r.o.... v době převodu ještě
      >nebude a nebude ani nijak spojenou osobou.
      >Jedná se o kamiony v celkem slušné hodnotě.
      >Předpokládám, že je lepší smluvně si dohodnout výši dostupného,
      >která bude dost nižší než případný kvalifikovaný
      >odhad při cesi bez odstupného.
      >Jde mi o to : pokud bude odstupné stanoveno smlouvou,
      >je nějak zpochybnitelná jeho výše ze strany FÚ s
      >ohledem na to, že pro FO to bude zdan.příjem ?
      >
      >Děkuji za jakýkoliv názor. Zuzik

• 5. 3. 2008 19:07

LeaX (neregistrovaný)

Re: OT : Nikdo chytrý mi neporadí?
      Laškovat s odstupným nad poměrnou část akontace (zvýšené splátky, zálohy) je z hlediska dalšího nájemce dost neuvážený čin.
      Fyzička samozřejmě zdaní (s uvažováním DPH), ale další nájemce si z toho nadlimitu neuplatní ani korunu (a to ani následně prostřednictvím kupní ceny)

• 6. 3. 2008 20:49

Zuzik (neregistrovaný)

nene, nerozumíme si.... chtěli převést bez odstupného, ale "odhadní" cena vozidel by byla dost vysoká, tak jsem jim navrhla, aby si odstupné dali ... jak funguje u dalšího nájemce pom.ak. vím , šlo mi spíš o to, aby nebyla ze strany FÚ napadena nízká částka odstupného....

• 6. 3. 2008 21:23

LeaX (neregistrovaný)

Možná si skutečně nerozumíme. Není mi jasné proč jsou ve hře nějaké odhady, když jde o leasovaný majetek. Zde nejsme v žádném prodeji majetku mezi spřízněnými osobami.
      Pokud FO, za předpokladu, že nepřeúčtuje poměrnou část akontace, tak ji doslova "vyhodí z okna", neboť si ji dańově neuplatní (a s.r.o. si na ni nesáhne).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).