OT : Nikdo chytrý mi neporadí?
>s.r.o. chce převzít leas. od FO, která se později
>stane společníkem této s.r.o.... v době převodu ještě
>nebude a nebude ani nijak spojenou osobou.
>Jedná se o kamiony v celkem slušné hodnotě.
>Předpokládám, že je lepší smluvně si dohodnout výši dostupného,
>která bude dost nižší než případný kvalifikovaný
>odhad při cesi bez odstupného.
>Jde mi o to : pokud bude odstupné stanoveno smlouvou,
>je nějak zpochybnitelná jeho výše ze strany FÚ s
>ohledem na to, že pro FO to bude zdan.příjem ?
>
>Děkuji za jakýkoliv názor. Zuzik
Re: OT : Nikdo chytrý mi neporadí?
Laškovat s odstupným nad poměrnou část akontace (zvýšené splátky, zálohy) je z hlediska dalšího nájemce dost neuvážený čin.
Fyzička samozřejmě zdaní (s uvažováním DPH), ale další nájemce si z toho nadlimitu neuplatní ani korunu (a to ani následně prostřednictvím kupní ceny)
nene, nerozumíme si.... chtěli převést bez odstupného, ale "odhadní" cena vozidel by byla dost vysoká, tak jsem jim navrhla, aby si odstupné dali ... jak funguje u dalšího nájemce pom.ak. vím , šlo mi spíš o to, aby nebyla ze strany FÚ napadena nízká částka odstupného....
Možná si skutečně nerozumíme. Není mi jasné proč jsou ve hře nějaké odhady, když jde o leasovaný majetek. Zde nejsme v žádném prodeji majetku mezi spřízněnými osobami.
Pokud FO, za předpokladu, že nepřeúčtuje poměrnou část akontace, tak ji doslova "vyhodí z okna", neboť si ji dańově neuplatní (a s.r.o. si na ni nesáhne).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
4. 3. 2008 19:46
s.r.o. chce převzít leas. od FO, která se později stane společníkem této s.r.o.... v době převodu ještě nebude a nebude ani nijak spojenou osobou.
Jedná se o kamiony v celkem slušné hodnotě. Předpokládám, že je lepší smluvně si dohodnout výši dostupného, která bude dost nižší než případný kvalifikovaný odhad při cesi bez odstupného.
Jde mi o to : pokud bude odstupné stanoveno smlouvou, je nějak zpochybnitelná jeho výše ze strany FÚ s ohledem na to, že pro FO to bude zdan.příjem ?
Děkuji za jakýkoliv názor. Zuzik