Re: Dvojí nemocenská?
Zdravím, myslím si, že pán se jen slušně zeptal, třeba dané problematice nerozumí tak jako my, co s tím pracujume denně. A kdo by v dnešní době něchtěl využít třeba dvě nemocenské??!!!:-)...Myslím si, že by reakce neměly být tak ostré, ne každý je simulant!!!!!!!!
O simulanta nejde, nikdo mu nemoc nebere, ale o to, že tady, pokud dobře čtete, se každý ptá jen jaký má na co nárok, nikdy ne jaké má třeba povinnosti. A myslet si, že dostane dvoje nemocenské dávky - to snad normálního člověka ani nemůže napadnout a ani nemusí v oboru dělat.
No, dvojí nemocenské dávky není zas až tak neobvyklé. Ti co mají několik pracovních poměrů mají také několik neschopenek.Toto je spíš zajímavý problém z hlediska nároku než z morálního hlediska.
Jestli-že si někdo nechá napsat dvě neschopenky a jednu donese bývalému zaměstnavateli a uplatňuje dávky v ochranné lhůtě a druhou předá současnému zaměstnavateli, jak jeden a druhý zaměstnavatel posoudí nárok a zda se vůbec dozví kolik neschopenek na jednu nemoc existuje? Jako bývalý zaměstnavatel
mám právo nebo povinnost zkoumat, zda v ochranné době je bývalý zaměstnanec někde zaměstnaný nebo na ÚP nebo co sním vlastně je?
Pokud omarodí v ochranné lhůtě, je povinen vám vrátit zápočtový list k doplnění. Takže to zjistíte velmi rychle. A samozřejmě jsem nemyslela případ, kdy má nemocenskou z více zaměstnání - taky víc pracuje, jde mi vyloženě o ty, kteří jsou "vyčuránci". Čili vadí mi ne nárok, ale naopak to morální hledisko.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 2:00
Dobry den,
zamestnavatel hromadne propoustel, dostal jsem odstupne a nastoupil ihned do jineho zamestnani.
Treti den po nastupu do nove prace jsem onemocnel, mam krome naroku na nemocenskou z nove prace i na druhou nemocenskou z puvodni ukoncene prace, kde nemoc vznikla v ochranne dobe 7 dni od ukonceni?
Dekuji
Novak Jiri