Re: Sleva na dani na poplatníka Slováka
MF vydalo 7.2.2008 Opatření Ministerstva financí České republiky k odstranění tvrdosti podle § 39 písm. b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů s tím, že u daňových nerezidentů lze slevu na poplatníka uplatnit.
Najdete na adrese: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846D-25BD568A/cds/xsl/219_8589.html?year=0
Re: Sleva na dani na poplatníka Slováka
No a co budete dělat, když Slovák v květnu ukončí zaměstnání a vrátí se na Slovensko, kde bude mít příjmy, takže nesplní podmínku 90% příjmů z ČR? Zákon snad nemůže opatření MF měnit, takže by ty daně měl doplatit. A jak, když už tu není? Já se toho bojím, takže žádné slevy nedávám, dokud to nebude ve sbírce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 8:11
Mám Slováka, který má v Česku přechodné bydliště, jeho manželka Slovenka taky přechodné bydliště v Česku, oba pracují v Česku, dítě mají v Česku. Dávat slevu a je třeba domicil. Legislativa nejasná, ptala jsem se známých účetních někde slevu dávají, někdě striktně nedávají a čekají na schválení zákona 1.7.2008.Děkuji