Re: FA - úhrada hotově je doklad zaplace
Taky to talk dělám. Doufám, že je to správně. Vystavím mu výdajový doklad z pokladny na jeho jméno a beru to že fa je uhrazena. PF hrazené hotově eviduji v pokladně a ne v přijatých fa. Vysvětlovala mi to takhle jedna stará paní účetní, že bych v tom pak měla chaos.
Souhlasím ..co budete dělat, až dodavatel začne reklamovat,že vede fakturu jako nezaplacenou? Vy nemáte potvrzení, doklad o tom, že zaměstnanec jim ty peníze skutečně dal. Vyžadovala bych alespon potvrzení dodavatele na té faktuře, že peníze přijal.
To se právě stalo :-( Zaměstnanec jel nakoupit zboží a za něj obdržel pouze tuto fakturu z uvedeným způsobem úhrady hotově, datem vystavení, UZP i splatnosti v ten jeden den, víc nedostal.Teď firma tvrdí, že to nezaplatil, faktura je z ledna roku 2006 a zaměstnanec u nás už nepracuje. Monika
Pokud Vám podepsal výdajový doklad, že peníze obdržel, pak na něj podejte trestní oznámení pro zpronevěru - pravděpodobně je neodevzal dodavateli a nechal si je. A pokud mu je dal a nenechal si napsat potvrzení, je to jeho problém, ne Váš...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 9:01
Dobrý den, řeším případ, kdy mi zaměstanec donese fakturu, na které je způsob platby - hotově a já mu vyplatím peníze. Nemá však přijmový pokladní doklad, jen fakturu. Můžu fakturu, na které je hotovostní způsob úhrady brát jako, že faktura opravdu byla zaplacena? Děkuji Monika