Re: OSVČ a paušál
Vloni teprve začal podnikat, takže tohle je jeho první přiznání. Chtěl by také uplatnit daňový bonus na 3 děti, ale tam musí splnit podmínku 6-ti násobku min. mzdy, tedy 48.000,-Kč? To mám porovnat s celkovými příjmy nebo jen s rozdílem mezi P a V? A může mu díky daňovým bonusům na dítě vzniknout přeplatek, který FÚ vrátí?
Re: OSVČ a paušál
Děkuji, jste moc hodná. Akorát jsem se asi špatně vyjádřila, nezaplatil žádnou zálohu za rok 2007. Dejme tomu, že příjem bude mít 140.000 Kč, z toho 60% výdajů 84.000 = ZD 84000, daň 6720 - sleva na poplatníka = 0. Ale když si zadám daňový bonusy na 3 dětí (18000 Kč), tak mi PC vypočítá, že mu má FÚ těchto 18.000 Kč vrátit, ale on nic nezaplatil.... Je to správně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
5. 3. 2008 11:07
Dobrý den,
navštívil mě známý, který 1/2 roku podniká, že by potřeboval provést dańové přiznání. Nemá skoro žádné výdaje, takže by chtěl uplatnit %. Má živnost "zámečnictví", což by měla být řemeslná a v tom případě 60%? Nemusí se nějak na Fú hlásit, že bude uplatńovat %? Jestli to dobře chápu, tak jen zaeviduji pohledávky, poznamenám co bylo uhrazeno = zdanitelné příjmy a z toho provedu 60% výdajů. Je to tak? A jak to bude se SP a ZP, 1/2 roku byl na pracáku a 1/2 roku podnikal.