Chyba ve vyúčtování daně za zaměstnance!

• (neregistrovaný)

5. 3. 2008 12:15

Dobrý den, zaměstnankyně, žena na MD je u nás zaměstnaná na dohodu o provedení práce. Podepsala mi prohlášení a uvedla odpočty na dvě děti. Moje chyba, že jsem si to nezkontrolovala. Uplatnila jsem jí v prosincové i v lednové mzdě slevu na dítě a rozdíl dělá v dani 480,- a v čisté mzdě nějaké 3.000,- celkem.

Jak teď mám postupovat. Předpokládám, že bych měla vypočíst mzdy, jak měly být správně a v nejblížší mzdě ji část čisté mzdy srazím a daň odvedu.

Ale co výúčtování daně ze záv.čin. za rok 2007? To už mám dávno odeslané? Dělá se nějaké opravné, nebo to jen uvedu ve výúčtování daně za rok 2008 v kolonkách za leden 2008 a v opravách na zvláštním listě?

Děkuji za pomoc. Lenka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2008 12:25

Anna (neregistrovaný)

Re: Chyba ve vyúčtování daně za zaměstna
      A v čem přesně je chyba? Tu slevu jste mohla dát, v čem je problém? Měla podepsané prohlášení někde jinde?

• 5. 3. 2008 13:36

mzdová (neregistrovaný)

Omlouvám se, neuvedla jsem, že odpočet na dítě si uplatňuje manžel. V prohlášení mi to paní podepsala a já si hned nenechala donést potvrzení, že manžel neuplatňuje a až jsem jej chtěla, už byly dvě mzdy vyplaceny. Lenka

• 5. 3. 2008 14:41

Anna (neregistrovaný)

Tak to jo, to opravit musíte - tak, jak píšete, tj. rozdíl srazíte v nejbližší mzdě (i bez souhlasu zaměstnance), zálohy z loňského roku můžete dosrazit až do 31.3. (vracet lze do 15.2.). Pokud požádala o roční zúčtování za rok 2007, proveďte je se správnými částkami, tak, jak měly být. Opravné Vyúčtování se nedělá, oprava se promítne do Vyúčtování za rok 2008 - do sloupce Opravy do minulých období a do přílohy.

• 5. 3. 2008 14:58

mzdová (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, moc jste mi pomohla. O roční zúčtování nežádala, možná škoda, to bych se asi potvrzení chtěla dříve :-( No nic, stalo se, tento měsíc to opravím. Ještě jednou děkuji a přejí pěkný den. Lenka

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).