Re: Hlavní kniha
Pokud Vám někdo předhodil hlavní knihu s těmito informacemi , pak byste po něm měla požadovat, aby Vám doložil z jakých konkrétních dokladů se částky na vykazovaných účtech skládají a co tyto částky skutečně představují. Bez konkrétní znalosti toho co tyto částky se skutečnosti představují se nepohybujete v účetnictví ale v oblasti pochybných číselných údajů jež nemají žádnou vypovídací hodnotu.
Ať Vám předloží inventuru k 31. 12. 2006, tam by veškeré tyto informace měly být. Pokud máte dost odvahy přečtěte člověku, který Vám tuto hlavní knihu předložil § 8 odst. 4 a § 29 zák. č. 563/1991 Sb.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 12:36
Dobrý den,
moc Vás prosím někoho o radu.
Dostala jsem hlavní knihu,podle které si mám naházet poč.stavy účtu,abych mohla pracovat na uzávěrce 2007,ale jsem z toho úplně hotová.
Jsou tady například položky jako314 označené jako zálohy do r.2004,do 2005 cca 229tisíc,dále 325 -platby nezařazené,nějké ostatní platby cca 900tisíc a já ted vubec nevím, jak doúčtovat tyto věci nebo co tím vůbec dělat.
Díky za jakékoliv odpovědi