Nezabavitelná část mzdy poraďte prosím

• (neregistrovaný)

5. 3. 2008 20:14

zaměstnanec A.
    čistá mzda 9691 a mám udělat přednostní exekuci na 5000,-Kč

zaměstnanec B.
    na zápočtovém listu mám napsáno srážky:
    1. 1/3 exekuce 82758,- splaceno 28485,- jak to vypočítám?
    2. 1/3 exekuce 28340 0

ještě jsem nikdy nedělala srážky exekuce pomozte prosím

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2008 6:44

Katka (neregistrovaný)

Re: nezabavitelná část mzdy poraďte pros
      Zkuzte si to zadat
      http://www.vyplata.cz/vypocty/vyse-nezabavitelne-castky-ze-mzdy-08.php?stayform=true

je tam pro to výpočet, jinak skoro každý program, který zpracovává mzdy by to měl mít nastavitelné, že se vím to bude počítat samo.

• 6. 3. 2008 11:23

xy (neregistrovaný)

Re: nezabavitelná část mzdy poraďte pros
      Pokud k Vám přišel zaměstnanec a má exekuce, potom by on měl nahlásit na dotyčné instituce, že změnil zaměstnavatele, ale přesto i Vy byste na tyto instituce měla napsat (na ZL musí být kontakt, pro koho jsou exekuce určeny - pokud by se jednalo o výživné, tak tam musí být soud, který ho nařídil), že k Vám povinný nastoupil a oni Vám zašlou vše potřebné - tj. rozsudek (pokud nabylo právní moc, tak i tu), výše dluhu a č. účtu, na který se bude zasílat
      dokud Vám nic nepřijde, tak budete srážet, ale deponovat na firemním účtu a čekat, co Vám přijde - pak (pokud již nabylo právní moci, tak odešlete na příslušné účty)
      pro r. 2008 platí nezabavitelné částky:
      na povinného 4187,33 Kč, na každou vyživovanou osobu 1046,83 Kč, nad 6281 Kč srážíte vše
      srážíte dle zákona - tj. ve Vašem případě (pokud se jedná o 1/3 exekuce) dle došlého pořadí (podle pořadí zapsaného na záp.listu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).