Re: nezabavitelná část mzdy poraďte pros
Pokud k Vám přišel zaměstnanec a má exekuce, potom by on měl nahlásit na dotyčné instituce, že změnil zaměstnavatele, ale přesto i Vy byste na tyto instituce měla napsat (na ZL musí být kontakt, pro koho jsou exekuce určeny - pokud by se jednalo o výživné, tak tam musí být soud, který ho nařídil), že k Vám povinný nastoupil a oni Vám zašlou vše potřebné - tj. rozsudek (pokud nabylo právní moc, tak i tu), výše dluhu a č. účtu, na který se bude zasílat
dokud Vám nic nepřijde, tak budete srážet, ale deponovat na firemním účtu a čekat, co Vám přijde - pak (pokud již nabylo právní moci, tak odešlete na příslušné účty)
pro r. 2008 platí nezabavitelné částky:
na povinného 4187,33 Kč, na každou vyživovanou osobu 1046,83 Kč, nad 6281 Kč srážíte vše
srážíte dle zákona - tj. ve Vašem případě (pokud se jedná o 1/3 exekuce) dle došlého pořadí (podle pořadí zapsaného na záp.listu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 20:14
zaměstnanec A.
čistá mzda 9691 a mám udělat přednostní exekuci na 5000,-Kč
zaměstnanec B.
na zápočtovém listu mám napsáno srážky:
1. 1/3 exekuce 82758,- splaceno 28485,- jak to vypočítám?
2. 1/3 exekuce 28340 0
ještě jsem nikdy nedělala srážky exekuce pomozte prosím