Re: daňový poradce
Děkuji za velmi rychlou odpověď.
Protože jsem se s tím nikdy nesetkala a nyní o tom uvažujeme, tak se chci ještě zeptat, jestli je to obvyklé, nebo ne.
Než se za nějakým poradcem vypravím. Chceme to udělat hlavně proto, abychom mohli přiznání odložit z časových důvodů a zároveň chceme mít přiznání zpracované správně. Jen mi nebylo jasné, zda mu budou stačit naše podklady a bude jim věřit.
Můžete mi ještě , prosím, odpovědět ?
Děkuji moc a přeji hezký den.
Jana
Samozřejmě, že je to obvyklé. Mám účetní kancelář a polovina mých klientů žádá o odklad, tedy má daňového poradce. Bývá to nejen z časových důvodů, ale i z finančních důvodů. A jestli podkladům bude daňový poradce věřit? Myslím, že bude. Musí, nic jiného mu nezbývá. Ve finále při kontrole FÚ si stejně ponesete následky Vy, jako firma, protože poradce vychází z dokladů, které jste mu předložili. Tím chci říci, že nekontroluje oprávněnost dokladů, jen snad správné zaúčtování. A ještě jedna věc: nezapomeňte, že žádost o odklad daně se podává do konce března.
Dobrý den, vracím se ještě jednou k dotazu ohledně daňového poradce.
Pořád mi není úplně jasné, jak daňový pracuje.
>>>>>Znamená to, že si účetnictví vedeme sami a on
>>>>>zpracuje
>>>>>daňové přiznání ? Na základě námi předložených
>>>>>informací ?
>>>>>Děkuji za radu,
>>>>>Jana
>>>>Dobrý den, ano. Vy si vedete účetnictví sami a daňový
>>>>poradce s kulatým razítkem zpracuje daňové přiznání z
>>>>Vašich předložených informací. Daňový poradce zde má
>>>>roli jen takovou, že máte odklad daně do června.
>>>Děkuji za velmi rychlou odpověď.
>>>Protože jsem se s tím nikdy nesetkala a nyní o tom
>>>uvažujeme, tak se chci ještě zeptat, jestli je to
>>>obvyklé, nebo ne.
>>>Než se za nějakým poradcem vypravím. Chceme to udělat
>>>hlavně proto, abychom mohli přiznání odložit z
>>>časových důvodů a zároveň chceme mít přiznání
>>>zpracované
>>>správně. Jen mi nebylo jasné, zda mu budou stačit
>>>naše
>>>podklady a bude jim věřit.
>>Samozřejmě, že je to obvyklé. Mám účetní kancelář a
>>polovina mých klientů žádá o odklad, tedy má daňového
>>poradce. Bývá to nejen z časových důvodů, ale i z
>>finančních důvodů. A jestli podkladům bude daňový
>>poradce
>>věřit? Myslím, že bude. Musí, nic jiného mu nezbývá.
>>Ve
>>finále při kontrole FÚ si stejně ponesete následky
>>Vy,
>>jako firma, protože poradce vychází z dokladů, které
>>jste mu předložili. Tím chci říci, že nekontroluje
>>oprávněnost dokladů, jen snad správné zaúčtování. A
ještě>jedna věc: nezapomeňte, že žádost o odklad daně se>podává do konce března.
>Moc Vám děkuji.
Náš daňový poradce si sám prohlédne všechny přijaté faktury, popřípadě smlouvy,,zkontroluje majetek a odpisy, vytvořené opravné položky, posoudí uznané a neuznané náklady atd. Zpracuje daňové přiznání, za které odpovídá, protože je pojištěn na případná svá pochybení. Pokud bychom mu nějaký doklad zatajili , tak pak je samozřejmě vina na nás. Využíváme služby daňového poradce 15 let a zatím bylo vše OK.
Spolupracuji s daňovým poradcem, já právní oblast, on svoje,společně děláme pro klienty, už mnohokrát mi poradil např. s formulací obchodní smlouvy v oblasti cen a plateb a s různými dalšími problémy týkajícími se obchodního styku, zdůraznil výhodu pro jednu nebo druhou stranu, jeho práce(není-li jen úzce zaměřen) může být pro firmu velmi užitečná i v tom, že najde způsob, jak lze legálně ušetřit na daních, považuji za výhodné mít svého trvalého poradce, který zná problematiku firmy, orientuje se v ní a je schopen být trvalým přínosem. Investice do něho se vždy vyplatí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2008 9:19
Dobrý den,
vracím se ještě jednou k dotazu ohledně daňového poradce.
Pořád mi není úplně jasné, jak daňový poradce pracuje.
Znamená to, že si účetnictví vedeme sami a on zpracuje daňové přiznání ? Na základě námi předložených informací ?
Omlouvám se, že se takto ptám, ale nemám s tímto zkušenost.
Děkuji za radu,
Jana