Roční zúčtování - problém

• (neregistrovaný)

6. 3. 2008 15:28

Dobrý den,

zpracovávám roční vyrovnání daně zaměstnanci, který v roce 2007 předtím pracoval 9 měsíců jinde a potom 3 měsíce u nás a vychází mi, že má doplatit 4.500 doplatit. Zkoušela jsem to dát do různých formulářů na výpočet a všude mi to vyšlo stejně. Kde mohu dělat chybu? Už jsem počítala svoje mzdy i ručně a žádnou chybu jsem nenašla. Pokud je chyba u předchozího zaměstnavatele musím těch 4.500 doplatit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2008 15:39

vanda (neregistrovaný)

Re: Roční zúčtování - problém
      A neměl třeba v předchozím zaměstnání dańové zvýhodnění na dítě a u Vás to nenahlásil, takže nyní daňové zvýhodnění v ročním vyrovnání nepočítáte? Jinak bych zkusila přepočítat potvrzení od minulého zaměstnavatele....

• 6. 3. 2008 15:45

Renata (neregistrovaný)

Problém je v tom, že u minullého zaměstnavatele dostali odstupné 6 platů, takže se dá dost špatně ověřit, jestli je to dobře. Dítě u nás nemá a na potvrzení o příjmu od minulého zaměstnavatele tam žádné uvedené není.

• 6. 3. 2008 16:24

JiřinaH. (neregistrovaný)

A nedostal to odstupné po skončení pr.poměru a bylo tedy daněno zálohovou min.20 % a dali mu to na jedno potvrzení nebo tam neoznačili, že v tom měsíci, kdy mu vyplatili odstupné neměl podepsané prohlášení ?
      Pokud by to tak bylo, ať si podá sám přiznání , RZ nedělat.

• 6. 3. 2008 16:46

Jiřka (neregistrovaný)

No jo, ale to neřeší tu otázku, jak je možné, že by měl daň doplácet a ještě tak velkou částku. Hoďte sem ta čísla z potvrzení, zkusím se nad tím zamyslet.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).