Re: DE prakticky
Doufám, že v té krabici to máte přeházené, leden, prosinec, červen. To je prima práce, ale vzhledem k tomu, že DE je trochu velkorysá, sem tam mi ujede paragon z května do září i později.
Účtuji DE v Tichý-Ježek, takže vyučívám hodně DÁVKOVÉ POŘÍZENÍ a měsíčně doklady jakoby sumarizuji. Sklad jsem si vymylela tak, že udělám jednou za rok příjemku ze všech nákupů, připočtu rabat a výdejku učtuji podle tržeb. Jedině tak jsem schopna dopracovat se k inventuře. Už to dělám druhým rokem a obchodník se stavem souhlasí. Takže předpokládám, že je to dobře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
6. 3. 2008 16:41
Jak na to. Jsem začátečník v DE
Mám tržby a paragony za zboží. Přečetla jsem si jak vést skladovou evidenci. V účetnictví jsem si nalepila doklady a po měsících zaúčtuji. Nebo máte někdo jiný způsob a účtujete doklad po dokladu (paragon po paragonu). Sklad si budou vést sami v krámu a založí. Výsledek inventury přiložím ke složce roku 2008 a napíšu do přiznání jen do tabulky stav zásob ke konci období. Dělám to v úč. programu přes pokladnu, zapíšu tam všechny tržby i nákup zboží. Skladovou evidenci si vedou sami, dělám jen daňové přiznání. Hlavně mi neraďte,že jsem si to neměla brát,když to neumím.
Plátci DPH zatím nejsou a nevypadá,že by měli povinnosti.
Nezlobte se,že mám tak hloupé dotazy, každý nikdy začínal. Dělám jen účetnictví a DE jen manželovi.
Jak to děláte,když dostanete krabici dokladů?