Re: Chodí od VZP přehled (seznamú plateb
U nás, na jihu Moravy, sse s náma zdravotní pojišťovna nemaluje. Nic nám neposílá, ale když zavoláte a řeknete rodné číslo a var. sym. tak Vám možná po telefonu částku i řeknou.
Ale musím je pochválit, jsou však vstřícní při předání řočního přehledu, protože Vám velkoryse z počítače částku řeknou a dokonce nechají ručně opravit výkaz s poznámkou.
VZP přehled plateb neposílá, snad jen na vyžádání. Já si tam volám, když jim řeknete variabilní symbol/r.č., tak vám celkovou částku zaplacených záloh řeknou.
Za posledních mnoho x let se mi nestalo, abych od VZP v RK nedostal roční přehled plateb. Ovšem taktéž za stejný počet let jsem se nedočkal, aby na tento přehled napsali sumu uznanou jako zálohy. Na papíře je přehled plateb včetně doplatků, přeplatků apod. takže skutečnou sumu záloh na daný rok si musím stejně pohlídat sám - bohužel. Zmínka o možnosti opravy na místě při podání Přehledu platí i pro RK, ochotní jsou. Jen mi nejde do hlavy, když oni mají v PC sumu záloh, proč mi ji nenapíší do toho papíru, to je totiž jedno z míst, kdy se dělá nejčastěji chyba. Měli by se poučit u OSSZ, kteří na přehledu sumu placených záloh uvádějí. Naštěstí jsem měl letos oba přehledy kompletně bez chyby.
Vám velkoryse z počítače
>>>>částku řeknou a dokonce nechají ručně opravit výkaz s
>>>>poznámkou.
>>>
>>>Pájo, jsem taky z Liberce a přehled VZP nemá nikdo.
>>>ZPMV, VOZP ano, ale VZP nedělala ani u nás, ani v
>>>Děčíně.
>>VZP přehled plateb neposílá, snad jen na vyžádání. Já
>>si tam volám, když jim řeknete variabilní
>>symbol/r.č.,
>>tak vám celkovou částku zaplacených záloh řeknou.
>
>Za posledních mnoho x let se mi nestalo, abych od VZP
>v RK nedostal roční přehled plateb. Ovšem taktéž za
>stejný počet let jsem se nedočkal, aby na tento přehled
>napsali sumu uznanou jako zálohy. Na papíře je přehled
>plateb včetně doplatků, přeplatků apod. takže
>skutečnou sumu záloh na daný rok si musím stejně pohlídat sám
>- bohužel. Zmínka o možnosti opravy na místě při
>podání Přehledu platí i pro RK, ochotní jsou. Jen mi nejde
>do hlavy, když oni mají v PC sumu záloh, proč mi ji
>nenapíší do toho papíru, to je totiž jedno z míst, kdy
>se dělá nejčastěji chyba. Měli by se poučit u OSSZ,
>kteří na přehledu sumu placených záloh uvádějí. Naštěstí
>jsem měl letos oba přehledy kompletně bez chyby.
Dle mých zkušeností VZP přehledy zasílá káždý rok, na rozdíl od jiných pojišťoven. A asi záleží na pobočkách, jak ten přehled vypadá. Mám zkušenost, že dvě různé pobočky VZP poslaly dost rozdílné přehledy. Jedna platby přiřazuje docela přehledně, druhá to má zbastlené dohromady. Předpokládala jsem, že mají stejný SW, ale asi ne:))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2008 17:00
Dobrý den,
Tři klienti mi nedonesli seznam plateb ze zdravotní pojišťovny, který sama pojišťovna každý rok zasílala. Chci se zeptat jestli to ještě posílají. Na pobočce Liberce už nejsou abych jim zavolala. Mě osobně to také ještě nepřišlo. Ze sociálky to každý má.
Děkuji