Re: náhrada za ztrátu výdělku
Mám tedy jen názor, ale řekla bych, že ano, potvrzení z pojištovny přeci také má datum roku 2007. A když jsme u toho, napsali vám tam hrubou náhradu škody mínus odvedenou daň a čistou náhradu na výdělku? Mě teda tu hrubou nenapsali a tak to zrovna reklamuji, vymýšlet si daňový základ nebudu..nevím,proč pro pojištovnu neplatí stejné předpisy jako pro ostatní podnikatelské subjekty - vystavit Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražené dani..posílají jen částky v dopise.
Re: náhrada za ztrátu výdělku
pokud Vám odškodnění za PÚ neprováděla mzdová účetní ve firmě společně se mzdou, ale peníze Vám přišly od pojišťovny, potom záleží, jakou daní bylo daněno - pokud zálohovou, potom jste povinen daň.přiznání podat na FÚ
ve firmě si požádáte, aby Vám vystavili potvrzení o zdanitelných příjmech, přičtete k tomu odškodnění tohoto prac. úrazu (bez bolestného, příp. ostatních náhrad - to se nedaní) a zdaníte
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 3. 2008 18:42
můžu si vyúčtovat v daňovém přiznání za rok 2007 plnění od pojišťovny za pracovní úraz - náhrada za ztrátu výdělku - za období v roce 2006? peníze i vyúčtování mi přišly až v lednu 2007. díky