Re: zdravotní pojišťovna!
Mně se stal stejný problém,VZP mi přeplatek vrátila a všechny doklady jsem poslala na tu danou pojišťovnu s tím,že to nebyla naše chyba a všechno prošlo,zkuste se ještě jednou domluvit,v podstatě by vám měla to penále zaplatit VZP,která od vás peníze navíc brala,když posíláte jmenný přehled,tak taky museli vědět,že ten pojištěnec jejich není.Zkuste zatlačit na penále máte dost času
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2008 9:53
Zdravím stala se nám taková věc, zaměstnanec který u nás pracuje měl nahlášenou ZP-VZP,kde jsme dávli přehledy a odváděli ZP a SOC, jenže po asi půl ročním pobytu v nemocnici si změnil ZP na jinou, nám to neohlásil, my samozřejmě dál platili pojistné na VZP. Po asi dvou letech jsem na tuto změnu náhodou přišel, poslali jsme dopisy u vzp jsme se domluvili, že přeplatek pošleme na novou pojištovnu, kde jsme jej také poslali, ale tá jeho nová pojišťovna chce po nás penále není to sice mnoho kolem 3000,-ale mi jde jen o princip, proč bych měl platit za něco za co nemůžu. Přitom od všech pojištoven mám x krát za rok papír, že nic nedlužíme. Dodaz směřuje co se s tím dá dělat. A jak je vůbec možné, že jedná pojištovna měla zaplaceno o jednoho člověka víc a druhá méně a nikomu nic nechybělo(nenadbývalo) a přitom výsledky kontrol jsou vždy OK? Děkuji