Re: Zůstatková cena auta
takže pro upřesnění : na kartě HIM zapíšu vyřazení z obchodního majetku do osobního užívání, o zůstatkovou cenu se jakoby ošidil z hlediska daňového odpisu, ale to je jeho věc a zařadím nové auto, které budu odpisovat. Je to správně? Měla jsem strach jestli se nedává zůstatková cena někam do příjmu? Děkuju za rychlé reakce.
Re: Zůstatková cena auta
xxxxxxxx
Už to balím, jde mi jenom o ten odpis, jestli se týkal roku 2007 a bylo auto v evidenci do 31.12.07, tak je možno odepsat ve výši ročního odpisu, teď mi došlo, že jste už pravděpodobně měla na mysli rok 2008, takže pokud by auto vyřadil nyní, tak má nárok na ten 1/2 odpis... ale to Vy víte.
Jenom ještě pozor, pokud by podnikatel chtěl auto, které bylo zařazeno v OM, prodat.... tam by mohla přijít v úvahu povinnost příjem z tohoto prodeje danit, ale to už je jiný problém.... Hezký víkend.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2008 20:23
Podnikatel koupil osobní auto, to odpisoval, po dvou letech koupil další auto. To první chce vyřadit z majetku do osobního užívání a používat to druhé. Co mám ale udělat se zůstatkovou cenou toho prvního auta? Vede DE a není plátcem DPH. Děkuju za radu.