Vrácení daně-studentka

• (neregistrovaný)

8. 3. 2008 22:44

Dobrý den, jsem studentkou VŠ, pracovala jsem 4 měsíce pro Baťu, ale strhávali mi plnou daň i sociální a zdravotní pojištění. Jak mám teď postupovat při vrácení daně? V těch formulářích se vůbec nevyznám. Moc děkuju za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 3. 2008 23:21

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Vrácení daně-studentka
      Do 15.2. jste si ve mzdové účtárně mohla požádat o zúčtování a neměla byste s tím práci. Nyní už je na to pozdě a pokud chcete daně vyrovnat, nezbude než podat přiznání. Požádejte si ve mzdové účtárně o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech, bude na něm vyčíslen součet hrubých mezd, sraženého pojištění, daňový základ (což je hrubá mzda mínus pojištění) a sražené zálohové daně. Na základě toho pak vyplníte daňové přiznání, vypočítáte roční daň a uplatníte slevu z daně na poplatníka za celý rok, tj. 7200 Kč a slevu studentskou (200 x tolik měsíců, kolik jste byla v roce 2007 studentkou. Pokud jste studovala celý rok, pak 2400 Kč). Část daní nebo možná i všechny daně Vám FÚ vrátí (žádost o vratku je na 4. straně). Předpokládám, že Vám tam sráželi zálohové daně a ne srážkovou, která je již konečná.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).