Re: Vrácení daně-studentka
Do 15.2. jste si ve mzdové účtárně mohla požádat o zúčtování a neměla byste s tím práci. Nyní už je na to pozdě a pokud chcete daně vyrovnat, nezbude než podat přiznání. Požádejte si ve mzdové účtárně o vystavení Potvrzení o zdanitelných příjmech, bude na něm vyčíslen součet hrubých mezd, sraženého pojištění, daňový základ (což je hrubá mzda mínus pojištění) a sražené zálohové daně. Na základě toho pak vyplníte daňové přiznání, vypočítáte roční daň a uplatníte slevu z daně na poplatníka za celý rok, tj. 7200 Kč a slevu studentskou (200 x tolik měsíců, kolik jste byla v roce 2007 studentkou. Pokud jste studovala celý rok, pak 2400 Kč). Část daní nebo možná i všechny daně Vám FÚ vrátí (žádost o vratku je na 4. straně). Předpokládám, že Vám tam sráželi zálohové daně a ne srážkovou, která je již konečná.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 3. 2008 22:44
Dobrý den, jsem studentkou VŠ, pracovala jsem 4 měsíce pro Baťu, ale strhávali mi plnou daň i sociální a zdravotní pojištění. Jak mám teď postupovat při vrácení daně? V těch formulářích se vůbec nevyznám. Moc děkuju za odpověď