Re: vydaná fa vzšší než platba -spěchá z
Pokud jste fakturu již vystavila a poslala jí pojiš'ťovně není dle mého názoru správné opravovat fakturu, kterou má fyzicky k disposici jiná osoba. Proto bych ponechal fakturu v původní výši a neopravoval bych ji. Vzhledem k tomu, že Vám pojišťovna zaplatí méně zůstává Vám ve vykazovaných pohledávkách rozdíl. Pak bych si vyhotovil doklad jehož přílohou by byla původně vystavená faktura, dopis pojišťovny o přiznané náhradě a doklad o tom co mě pojišťovna uhradila a tímto vyhotoveným dokladem bych snížil hodnotu pohledávek a tím vše srovnal.
Obecně pokud se Vám stala pojistná událost pak v prní fázi pouze vyčíslíte pojišťovně škodu, která se Vám stala. Já osobně bych ale na základě mnou vyčíslené škody nevystavoval fakturu. Pohledávku vůči pojišťovně bych evideoval teprvě ve chvíli, kdy dostanu od pojišťovny vyrozumění jakou náhradu mi přiznávají.
Pokud tato moje odpověď vyprovokuje někoho k dalšímu vyjádření budu jenom rád neboť rozhodně nejsem přesvědčen o své neomylnosti.
Zdraví bubu
Re:fa vyšší než platba -ještě dotaz
>
>Obecně pokud se Vám stala pojistná událost pak v prní
>fázi pouze vyčíslíte pojišťovně škodu, která se Vám
>stala. Já osobně bych ale na základě mnou vyčíslené
>škody nevystavoval fakturu. Pohledávku vůči pojišťovně
>bych evideoval teprvě ve chvíli, kdy dostanu od
>pojišťovny vyrozumění jakou náhradu mi přiznávají.
>Pokud tato moje odpověď vyprovokuje někoho k dalšímu
>vyjádření budu jenom rád neboť rozhodně nejsem
>přesvědčen o své neomylnosti.
>
>Zdraví bubu
>
>Dělám výměnu oken u mot.vozidel. Musím vystavit fa pojišťovně. Pojišťovna zhodnotí dle tabulek a platba je jiná. Co vystavit dobropis, přiložit dopis od pojišťovny a nedoplatkem udělat zápočet?
>
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2008 13:24
>>účtuji v DE a úhrada faktury přišla od pojišťovny je
>>nižší než je vystavená. Mám fakturu vystavit novou
>>pod
>>stejným č. na částku dle pojišťovny nebo udělat
>>dobropis? Nevím co s tím . Díky
>jak může být úhrada nižší?Jestli jste vystavila
>fakturu špatně,tak ji opravte,jestli dobře,tak zavolejte na
>pojišťovnu,proč vám zaplatili méně. Pojišťovna posílá
>dopředu dopis,ve kterém vám přeci oznamuje,jakou
>částlu vám poukáže.také si můžete na svoji vystavenou
>fakturu napsat,proč je zaplaceno méně a ve vyúčtování
>platby to opravit.V De není problém opravit cokoli.
Začínám a nemám zkušenost. Faktura byla vystavena a pojišťovna uznala jen částečně. Mám ji tedy předělat na nižší částku dle pojišťovny?