Re: Faktura - mínusová částka - likvidac
Z Vašeho dotazu jsem poněkud zmaten. Popište prosím čeho se faktura z roku 2005 týkala a jak jste jí zaúčtovala. Teprve pak se dá vymyslet co s tím udělat. Vysvětlete prosím, co si mám představit pod vašim sdělením "zaplatila jsem ji spolu s ostatními doklady"
Zdraví bubu
Dobrý večer Bubu :-)
Faktura byla od Eurotelu. Účtovala jsem jako fakturu za telefonní služby, ovšem mínusově. Protože se jí chci zbavit, tak jsem dala zaplacení - ale protože nemůžu platit ani bankou, ani pokladnou, platím ostatními (interními) doklady. A není mi jasné účtování platby.
Mě to tedy připadá tak, že jste v roce 2005 obdržela od slavného Eurotelu dobropis, který jste patrně za účtovala
-3,54 MD 518
-0,67 MD 343 -4,21 Dal 321
Pak by ale 4,21 měl Eurotel zaplatit Vám. Předpokládám, že Vám nic nezaplatil a možná že si to započetl k nějaké jiné faktuře ale to tady nevyřešíme.
Pokud jste účtovala tak jak jsem uvedl výše máte minusový zůstatek na straně Dal účtu 321.
Vzhledem k tomu, že se jedná o naprosto zanetbatelnou částku nebál bych se zaúčtovat 4,21 MD 548 Dal 321
Zdraví bubu
Mám to zaúčtované přesně tak, jak uvádíte. Faktura nezní na "dobropis", ale na "fakturu" a uvádí se tam "za kredity, slevy".
Vím, že by měli platit oni nám, nicméně včera jsem dohledávala veškeré následující faktury a započteno to není. A kvůli necelým 5 Kč se mi nechce konat administraci s Eurotelem (nyní Telefonicou). Takže, milý Bubu :-), mockrát vám děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2008 15:14
Dobrý den,
mám evidovanou fakturu z roku 2005 v částce -4,21 Kč, (DPH -0,67 Kč; základ -3,54 Kč).
Stále mi tam "trčí" a chci ji zlikvidovat. Zaplatila jsem ji ostatními doklady, ale nejsem si jistá s účtováním platby.
321/548?