Re: Musí se družstvo stát SVJ?
Moje zkušenost: jediná výhoda u SVJ je vlastnictví bytu a podílů se zápisem do KN,lze případně použít jako bankovní zástavu, i když některé banky nechtějí. Administrativa běžná je v podstatě téměř totožná,správa objektu, účetnictví atd. totožné,
ke vzniku SVJ-vidím zbytečnou admin.jako Vy, je nutné prohlášení vlastníka, převodní smlouvy, vklady do KN atd.
Pokud je jen 6 členů a bytů, pokud jste rozumní a solidní vůči sobě, nepřipadá v úvahu nějaké zneužití funkce ve vedení nebo zpronevěra nebo co ještě jiného se občas stává, tak bych to nechal tak.
Zajímají mne i zkušenosti ostatních.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
9. 3. 2008 15:48
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli není lepší pro členy bytového družstva/pro družstvo nestat se vlastníky jednotek/SVJ. Jsme malé družstvo se 6ti byty, budoucnost ve formě SVJ mi připadá velmi administrativně náročná. Můžete mi prosím říct Vaše názory pro a proti? Díky. Z.