Re: Jak dostat auto z majetku firmy
Řekněme tedy že najdu "vhodný autobazar", kterému auto prodám (vlastně moje s.r.o.) za cenu 70.000,- (např. s popisem závady na motoru) a bazar mi ho následně obratem prodá (jako fyzické osobě) za cenu 73.000,- .
Zaplatím tedy DPH ze 70.000,- a následně mi částka bez daně (což bude cca 59.000) vstoupí do příjmů a zůstaková cena vozu 80.000,- do nákladů. Bude to takto vše čisté ?
Re: Jak dostat auto z majetku firmy
Ano uvažujete naprosto správně. Jak do toho zapojíte autobazar, nikdo nebude zkoumat, jestli to auto náhodou nemělo vyšší reprodukční cenu a bude to čisté.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 3. 2008 21:21
Poprosil bych o radu, jakým nejvhodnějším způsobem dostat osobní automobil z majetku mé firmy. Jsem v s.r.o. sám a automobil jsem koupil v roce 2003 (uplatněn odpočet DPH - montážní vůz). Nyní má zůstatkovou hodnotu cca 80.000,- a protože ho chci používat pro svého dalšího zaměstnavatele pro jízdu za náhrady, tak nechci odvádět měsíčně cca 1000,- Kč ( 1% pořizovací ceny vozu + DPH a ještě snad letos SP a ZP). Jakou vhodnou variantu byste mi poradili ? Děkuji.