Jak dostat auto z majetku firmy

• (neregistrovaný)

9. 3. 2008 21:21

Poprosil bych o radu, jakým nejvhodnějším způsobem dostat osobní automobil z majetku mé firmy. Jsem v s.r.o. sám a automobil jsem koupil v roce 2003 (uplatněn odpočet DPH - montážní vůz). Nyní má zůstatkovou hodnotu cca 80.000,- a protože ho chci používat pro svého dalšího zaměstnavatele pro jízdu za náhrady, tak nechci odvádět měsíčně cca 1000,- Kč ( 1% pořizovací ceny vozu + DPH a ještě snad letos SP a ZP). Jakou vhodnou variantu byste mi poradili ? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 3. 2008 22:04

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Jak dostat auto z majetku firmy
      Najít vhodný autobazar a přes něj auto prodat zaměstnanci, nebo komukoliv jinému. Je to čisté z hlediska cen obvyklých...auto vyřadíte, zůstatkovou cenu dáte do daňových nákladů.

• 9. 3. 2008 22:27

Jarda (neregistrovaný)

Řekněme tedy že najdu "vhodný autobazar", kterému auto prodám (vlastně moje s.r.o.) za cenu 70.000,- (např. s popisem závady na motoru) a bazar mi ho následně obratem prodá (jako fyzické osobě) za cenu 73.000,- .
      Zaplatím tedy DPH ze 70.000,- a následně mi částka bez daně (což bude cca 59.000) vstoupí do příjmů a zůstaková cena vozu 80.000,- do nákladů. Bude to takto vše čisté ?

• 9. 3. 2008 22:30

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Ano uvažujete naprosto správně. Jak do toho zapojíte autobazar, nikdo nebude zkoumat, jestli to auto náhodou nemělo vyšší reprodukční cenu a bude to čisté.

• 9. 3. 2008 22:31

Jarda (neregistrovaný)

Moc díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).