Rodičovský příspěvěk druhé dítě

• (neregistrovaný)

10. 3. 2008 6:34

Prosim poradit. Dcera bude mít 11.8.2008 již 3 roky. Nastoupím asi na 2-3 týdny do práce a půjdu na druhou mateřskou. Účetní mi sdělila, že na druhé dítě si pak nebudu moc požádat o rodičovs. příspěvěk do 3 let a 7.600,- , ale budu mít nárok jen na 3.800 /nebo jak je ta nižžší částka/. Musela bych prý mít přerušený rod. přís. a od 3 let dcery již nic nebrat. Vůbec tomu nerozumím. Může mi to někdo vysvětlit ?? Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2008 8:45

linda (neregistrovaný)

Re: rodičovský příspěvěk druhé dítě
      Také lze, aby na druhou rodičovskou dovolenou nastoupil Váš manžel (jen se to zaeviduje u sociálky), vy budete na pracáku, takže manžel může i nadále pořád chodit do práce - bude dostávat 7.600 Kč rodičovský příspěvek. Pro manžela se nic v práci měnit nebude, při rodičovské dovolené si může neomezeně přivydělat. Od ledna mám takového zaměstnance a absolutně nic se u něj neměnilo - pracovní smlouva apod, jen to zaměstnavatel nahlásil na zdravotní pojišťovně..... Nárok na pobírání rodičovského příspěvku splníte (podmínka, aby se o dítě starala osoba starší 18-ti let) - což budete vy, jakože nezaměstnaná....:-)

• 10. 3. 2008 10:44

Jiřka (neregistrovaný)

Re: rodičovský příspěvěk druhé dítě
      Jenže z příspěvku Andrey vyplývá, že zaměstnaná je a nadále bude, takže nevím, jak to účetní myslela.

• 10. 3. 2008 12:12

2Brians (neregistrovaný)

Re: ? rodičovský příspěvěk druhé dítě
      prosím, můžete mi někdo objasnit, proč by A. neměla mít nárok na tu vyšší částku ? Znamená to , že bude mít povinně tu 4letou variantu RP ? Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).