Re: rodičovský příspěvěk druhé dítě
Také lze, aby na druhou rodičovskou dovolenou nastoupil Váš manžel (jen se to zaeviduje u sociálky), vy budete na pracáku, takže manžel může i nadále pořád chodit do práce - bude dostávat 7.600 Kč rodičovský příspěvek. Pro manžela se nic v práci měnit nebude, při rodičovské dovolené si může neomezeně přivydělat. Od ledna mám takového zaměstnance a absolutně nic se u něj neměnilo - pracovní smlouva apod, jen to zaměstnavatel nahlásil na zdravotní pojišťovně..... Nárok na pobírání rodičovského příspěvku splníte (podmínka, aby se o dítě starala osoba starší 18-ti let) - což budete vy, jakože nezaměstnaná....:-)
Re: ? rodičovský příspěvěk druhé dítě
prosím, můžete mi někdo objasnit, proč by A. neměla mít nárok na tu vyšší částku ? Znamená to , že bude mít povinně tu 4letou variantu RP ? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 6:34
Prosim poradit. Dcera bude mít 11.8.2008 již 3 roky. Nastoupím asi na 2-3 týdny do práce a půjdu na druhou mateřskou. Účetní mi sdělila, že na druhé dítě si pak nebudu moc požádat o rodičovs. příspěvěk do 3 let a 7.600,- , ale budu mít nárok jen na 3.800 /nebo jak je ta nižžší částka/. Musela bych prý mít přerušený rod. přís. a od 3 let dcery již nic nebrat. Vůbec tomu nerozumím. Může mi to někdo vysvětlit ?? Moc děkuji