Sleva na dani a danové bonusy

• (neregistrovaný)

10. 3. 2008 8:50

Podávám společné zdanění. Moje manželka byla celý rok na mateřské dovolené, máme jedno dítě.
    Ja jsem byl 1-2měsíc na úřadu práce, 3-4 jsem byl OSVC, ale bez příjmů a výdajů a dalších osmměsíců jsem byl zaměstnán.
    Zajímá mně za jaké měsíce mohu uplatnit slevu na dani za sebe na manželku a danový bonus na dítě.Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2008 11:07

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani a danové bonusy
      Podejte společné zdanění manželů. Manželka jakoby dostane polovinu Vašich zdanitelných příjmů a bude moci také uplatnit slevu na poplatníka 7200 Kč, stejně jako Vy. Dále - vy můžete uplatnit slevu na manželku (4200 Kč) tehdy, pokud její VLASTNÍ příjmy nepřesáhly za celý rok 38040 Kč (do těch se počítá hrubá mzda, mateřské dávky, nemocenské dávky, důchod... nepočítá se rodičovský příspěvek). A dále uplatníte daňové zvýhodnění na dítě, které se skládá ze slevy (tzn. odečtete slevu z vypočítané daně až do nuly) a z bonusu (na co již nestačí odečet daně a vychází to pod nulu, se nazývá bonus). Na bonus je nárok, pokud jste dosáhl celoročního příjmu aspoň 48000 Kč.

• 10. 3. 2008 11:17

Pavel (neregistrovaný)

Re: Sleva na dani a danové bonusy
      Moc děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).