Re: 13 záloh na pojistné
a zkusila jste se zeptat na OSSZ někoho jiného? Někdy se stane, že dva lidé poskytnou dvě různé informace....mám zkušenost, zrovna na OSSZ.
Re: 13 záloh na pojistné
Jestliže jste ale splnila předepsané zálohy, tak Vám to dá až na rok 2008. Do loňského roku by Vám to započítali v případě, že byste měla nedoplatek dle předpisu. Ale jestliže Vám vyjde nedoplatek při ročním vyúčtování, tak si tu 13. zálohu k tomu můžete vztáhnout, případně o tu částku ponížit úhradu některé zálohy. Všechny peníze, které jim pošlete si umístí na úhradu předepsaných povinností - tj záloh 2008 a doplatku z vyúčtování roku 2007.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 10:37
Dobrý den,
od února 2007 do 5.1.2008 jsme zaplatili 13 splátek na OSSZ a VZP (v prosinci omylem 2). Nyní mi paní na OSSZ řekla, že lednovou platbu, i když byla zaplacena do 8.1., nemůžou počítat do přehledu uhrazených záloh. Takže namísto přeplatku mám nedoplatek. Jsem z toho trochu vedle, protože si myslím, že přece záleží na OSVČ kolik si během roku zaplatí na pojistném....