Re: Spěchá - leasing auta prosím
Takže jestli dobře rozumím, tak finanční leasing? Pak můžete PHM, opravy bez problémů ale se splátkami je to složitější. Můžete dát do nákladů pouze poměrnou část, podle doby trvání finančního leasingu. I první akontaci musíte rozdělit podle doby trvání - a zbytek zaúčtovat na náklady příštích období.
Tak to bude přesně tak, jak je to napsané výše. Já to dělám tak, že celkový leasing - zůstatková cena : počtem splátek x počet měsíců v daném roce. Vyjde Vám roční nájem, který dáte do nákladů (daňových). Stačí to takhle?
Náklady příštích období jsou pro vedení účetnictví.
>>>>>>koupila jsem auto na leaising .
>>>>>>co mohu uplatňovat do výdajů ? PHM , opravu auta ,
>>>>>>splátky ? Auto po splacení bude v OM . Takže jestli dobře rozumím, tak finanční leasing? Pak můžete PHM, opravy bez problémů ale se splátkami je to složitější. Můžete dát do nákladů pouze poměrnou část, podle doby trvání finančního leasingu. I první
akontaci musíte rozdělit podle doby trvání - a zbytek zaúčtovat na náklady příštích období.
>>>>Vedete DE nebo máte účetnictví?
>>>Vedeme DE .
>>Tak to bude přesně tak, jak je to napsané výše. Já to dělám tak, že celkový leasing - zůstatková cena : počtem splátek x počet měsíců v daném roce. Vyjde Vám roční nájem, který dáte do nákladů (daňových). Stačí to takhle?
>>Náklady příštích období jsou pro vedení účetnictví.
>Děkuji vám moc za odpověď .
Takto se postupovalo pokud byl leasing uzavřen do konce roku 2007.
Od roku 2008 se prodloužila doba odepisování, takže pokud leasing osobního auta je na dobu kratší než 5 let. Nelze nájemné do nákladů §24 odst. 4 a)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 11:45
koupila jsem auto na leaising .
co mohu uplatňovat do výdajů ? PHM , opravu auta , splátky ?
Auto po splacení bude v OM .