Re: Nákup a prodej automobilů - účetnict
Opravdu se daňová evidence vede stejným způsobem, jen zvláštní režim pro nákup a prodej aut je samozřejmě výhodnější, ale ne povinný.
Re: Nákup a prodej automobilů - účetnict
Nyní mi proběhla kontrola na FÚ, jen Vám dám radu(jestli tedy budete mít zvláštní režim) udělejte si vnitřní interní doklady ke kupním smlouvám, kde budete psát , dodavatele, odběratele, DUZP, Zvláštní režim DPH dle §90 zák. 235/2004 Sb.(poznamenejte do interního dokladu), čísla dokladů na kterých je účtováno o prodej a nákupu a samozřejmě příjem za auto a kolik je z toho provize včetně DPH + napsat původního prodávajího auta v cizině. To je tak asi vše + datum a podpis
Re: Nákup a prodej automobilů -
Auta jsou nakoupena a následně prodána, i když podnikatel s ním jezdí (technická, přihlásit, odvoz do bazaru atd..), může si uplatnit určitou část normálních pohonných hmot do nádrže, ale tento paragon s PHM musí být řádně označen VIN kódem toho určitého auta, do kterého se PHM čerpalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
10. 3. 2008 11:59
Prosím o radu! Nabízí se mi možnost vést účetnictví firmě, která nakupuje a následně prodává nové a ojeté vozy! Chtěla bych se zeptat, do jaké míry se ličí účetnictví pro takovou firmu od firmy, která např. jen vyrábí nějaké zboží? Snad jste mě pochopili!
Za odpověď děkuji