Re: Kurzy
Vždy k 31.12. přepočítíváte závazky, pohledávky.... (aktualizujete v závislosti na současném kurzu)
Kurzový rozdíl v roce 2006 Vám ovlivnil hospodářský výsledek a pokud nedošlo k úhradě, tak k 31.12.2007 opět přepočtete aktuálním kurzem a opět Vám to ovlivní hosp. výsledek.
Nevím jestli jsem to napsala dost jasně. Kurz se mění a v závislosti na něm i reálná hodnota pohledávek, závazků ....... Proto se k minimálně k 31.12. přepočítává
>>Při sestavování závěrky.
>>SPolečnost má závazek v EUR do zahraničí.. V roce
>>2006
>>byl po přepočtu ČNB kurzem k 31.12. tento závazek buď
>>na 563/... nebo .../663. Ke konci tohoto roku
>>vzniknou
>>opět rozdíly... co s rozdílama z roku 2006, zůstanou
>>v
>>účetnictví a nebudou se odúčtovávat?
>>Odúčtovávají se pouze u faktur?
>>
>>Dkěuji moc
>
>Vždy k 31.12. přepočítíváte závazky, pohledávky....
>(aktualizujete v závislosti na současném kurzu)
>Kurzový rozdíl v roce 2006 Vám ovlivnil hospodářský
>výsledek a pokud nedošlo k úhradě, tak k 31.12.2007 opět
>přepočtete aktuálním kurzem a opět Vám to ovlivní
>hosp. výsledek.
>Nevím jestli jsem to napsala dost jasně. Kurz se mění
>a v závislosti na něm i reálná hodnota pohledávek,
>závazků ....... Proto se k minimálně k 31.12. přepočítává
Jo to je jasný, ale co takový otevřené faktury, když zaúčtuji kurz. rozdíll k 31.12., tak následující rok ten starý rozdíl musím odúčtovat, aby mi přeci seděli seznam závazků s Hlavní knihou?
Kurzové rozdíly se na začátku roku rozpouštěly, když se účtovaly rozvahově. Teď nic neodúčtováváte, jen v závislosti na aktuálním kurzu měníte hodnotu závazku,pohledávky.... v Kč. Já na konci každého roku přepočtu každou fakturu v cizí měně zvlášť kurzem k 31.12. a tím se mi změní i stav účtů 321,311. Do nového roku mi pak přechází v korunových hodnotách přepočítaných kurzem 31.12.
Já tak půlku, ale i tak je to pěkná pakárna. Jednou jsem to přepočetla jedním dokladem a udělala jsem si v tom takový hokej, že teď poctivě přepočítávám jednotlivě. Záleží na tom, jak Vám s tím přepočtem pomůže program. Já mám v tomto směru dost blbíse.Ono by to šlo sečíst všechny částky neuhrazených PF v EUR a VF v EUR, přepočítat kurzem k 31.12. a interním dokladem zaúčtovat 563,663 a 311,321. Ale pak byste musela kurzové rozdíly při úhradě jednotlivých faktur vztáhnout ke kurzu k 31.12. aby seděly zůstatky 321,311.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 13:26
Při sestavování závěrky.
SPolečnost má závazek v EUR do zahraničí.. V roce 2006 byl po přepočtu ČNB kurzem k 31.12. tento závazek buď na 563/... nebo .../663. Ke konci tohoto roku vzniknou opět rozdíly... co s rozdílama z roku 2006, zůstanou v účetnictví a nebudou se odúčtovávat?
Odúčtovávají se pouze u faktur?
Dkěuji moc