Re: Roční zúčtování
Odevzdáváte vyplněný formulář Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků vzor č.13 růžový, čtyřstránkový (resp. strany jsou uvedeny 3 vnitřní dvoustrana je považována za jednu)
Doklady k slevám a úlevám si zakládáte spolu s podepsaným prohlášením
pokud provádíte RZD zaměstnancům, potom žádné daň.přiznání na FÚ nedáváte
založíte ke každému zaměstnanci, kterému jste provedla RZD výpočet daně a daň.zvýhodnění u DzPFO (pravděpodobně máte z programu počítače) a k tomu přiložíte originály všech potvrzení, které jste uplatnila a kopie všech smluv (za živ. poj., penz. poj. apod. - včetně kopií dodatků, pokud byly vystaveny)
přeplatky na dani vyplatíte zaměstnancům ve mzdě a o tyto přeplatky odvedete menší daně na FÚ
příští rok vyplníte tiskopisy např. Vyúčtování DzPFO ze záv. činnosti s přílohami a předáte na FÚ (do 20.2.) - tiskopis srážkové daně do konce února
Děkuji, netušila jsem, že RZD zaměstnancům neodevzdávám na FÚ. Prosím v případě nedoplatku, jak postupuji? děkuji
>>>>>Dobrý den,
>>>>>
>>>>>jsem začátečník, poprvé provádím zaměstnancům roční
>>>>>zúčtování.
>>>>>
>>>>>Potvrzení o pojistném zaplaceném na soukromé životní
>>>>>pojištění, penzijní pojištění aj. - dokládám tyto
>>>>>potvrzení společně s daňovým přiznáním? nebo je
>>>>>nechávám
>>>>>založené v podniku? Stačí jen odevzdat na FÚ
>>>>>vytisknuté
>>>>>daňové přiznání vzor č. 12 na 1 straně A4?
>>>>>
>>>>>Děkuji
>>>>>
>>>>>
>
>>
>>Děkuji, netušila jsem, že RZD zaměstnancům
>>neodevzdávám na FÚ. Prosím v případě nedoplatku, jak
>>postupuji?
>>děkuji
>************
>Nedoplatek asi nenastane, od roku 1991 se mi to nikdy
>u zaměstnance nestalo, ale nedoplatek se nesráží
>zaměstnanci , jako by byl 0.
nedoplatek na dani by nastat neměl - pokud byly správně sráženy zálohy
nedoplatek by mohl (při správném srážení SP, ZP, daní) mohl nastat , pokud máte u zaměstnanců doplatek mezd z minulého roku (např. mzdy za r. 2006 nebyly vyplaceny do 31.1.2007, tak jsou v RZ až v r. 2007 - tzn., že je tam více než 12 mezd - celý r. 2007 a třeba prosincová mzda 2006)
v tomto případě se nedoplatek na dani nevybírá (letos naposledy!)
od příštího roku bude muset zaměstnanec v tomto případě podat daň.př. na FÚ a daň zaplatit (nebudete moci provést ve firmě RZD)
samozřejmě, pokud má zaměstnanec souběh zaměstnání a podává daň.př. na FÚ, tak tam nedoplatek na dani většinou je a ten musí zaplatit
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 14:09
Dobrý den,
jsem začátečník, poprvé provádím zaměstnancům roční zúčtování.
Potvrzení o pojistném zaplaceném na soukromé životní pojištění, penzijní pojištění aj. - dokládám tyto potvrzení společně s daňovým přiznáním? nebo je nechávám založené v podniku? Stačí jen odevzdat na FÚ vytisknuté daňové přiznání vzor č. 12 na 1 straně A4?
Děkuji