Návrat do zaměstnání po rodičovské dov.

• (neregistrovaný)

10. 3. 2008 14:42

Dobrý den! Potřebovala bych poradit,jak postupovat dál a na co mám v tomhle případě nárok. Volala jsem svému nadřízenému,že mám 15.5.2008 nastoupit do svého zaměstnání. Ve smlouvě mám funkci, místo pracoviště i plat,smlouva na dobu neurčitou. Do zaměstání nastoupit chci a to dnem,kdy mi končí tříletá rodičovská dovolená. Zaměstnavatel mi nabídl možnost jiné práce,ale s tím spojené dojíždění do jiného okresu. Zajímá mě,jestli když pro mne nemá po třech letech RD mé místo,které mám ve smlouvě,se stejným zařazením a místem výkonu práce,zda se jedná o překážku ze strany zaměstnavatele a nadbytečnost pro mne. Mé místo je obsazené jiným pracovníkem a já usiluji o mé místo,kde jsem pracovala před nástupem na RD. Tam jsem ochotná uričtě nastoupit. Na učtárně mi nebyli schopni říci, z jaké částky by mi bylo v případě odstupného vypočítáván průměrný výdělek. To by mne také zajímalo,jestli se vypočítává z posledního roku odpracovaného, tedy z roku před nástupem na RD nebo nějakým pravděpodobným a podle čeho se ten pravděpodobný počítá.
    Co ste týká odstupného,pokud by mi náleželo,na jaké mám právo. Mám právo i na výpovědní lhůtu nebo jen odstupné. Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).