Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 14:42
Dobrý den! Potřebovala bych poradit,jak postupovat dál a na co mám v tomhle případě nárok. Volala jsem svému nadřízenému,že mám 15.5.2008 nastoupit do svého zaměstnání. Ve smlouvě mám funkci, místo pracoviště i plat,smlouva na dobu neurčitou. Do zaměstání nastoupit chci a to dnem,kdy mi končí tříletá rodičovská dovolená. Zaměstnavatel mi nabídl možnost jiné práce,ale s tím spojené dojíždění do jiného okresu. Zajímá mě,jestli když pro mne nemá po třech letech RD mé místo,které mám ve smlouvě,se stejným zařazením a místem výkonu práce,zda se jedná o překážku ze strany zaměstnavatele a nadbytečnost pro mne. Mé místo je obsazené jiným pracovníkem a já usiluji o mé místo,kde jsem pracovala před nástupem na RD. Tam jsem ochotná uričtě nastoupit. Na učtárně mi nebyli schopni říci, z jaké částky by mi bylo v případě odstupného vypočítáván průměrný výdělek. To by mne také zajímalo,jestli se vypočítává z posledního roku odpracovaného, tedy z roku před nástupem na RD nebo nějakým pravděpodobným a podle čeho se ten pravděpodobný počítá.
Co ste týká odstupného,pokud by mi náleželo,na jaké mám právo. Mám právo i na výpovědní lhůtu nebo jen odstupné. Děkuji moc.