Re: DE,splátky soc.pojištění-jsou daňové
Děkuji, asi jsem se špatně vyjádřila, letošní platby vím, jde mi o rok 2007. Zda mohu uplatnit jako daňový výdaj platby na sociální pojištění když mu je započítali na rok 2006 a v roce 2007 mu nezapočítali nic (přestože zaplatil asi 30tis) . Platil ve 2007.
pokud jste platila v r. 2007,tak je můžete odečíst,je to daňový výdaj
ano, v roce 2007 ještě budou daňové - jen si dejte POZOR: pokud platil staré roky, nabíhalo mu tam penále. je třeba rozlišit, které platba je na penále a která na pojistné. Prostudujte ten přehled předpisú a záloh, měly by tam být na druhé straně duhy pohledávek a tam datum kdy placeno. Je to ale orientační, nejlépe by bylo, kdyby Vám OSVČ dodal k tomu všechnu korespondenci, většinou výzy a pod, či nějaké podklady k jeho dluhům. Pokud nemá, ať Vám dá plnou moc a na sociálce Vám to pomohou rozklíčovat co je platba a co penále.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 17:18
Dobrý den,
jakým způsobem by jste účtovali o splátkách sociálního pojištění ze starých let? OSVČ vedoucí DE splácel po celý rok staré dluhy - dával na MSSZ vždy 5000,- Kč , na pokladně mu dali doklad o platbě pojistného, ale když mi těď donesl přehled předpisů a plateb za rok 2007 tak nemá započítánu ani jednu Kč. Mohu dát tyto splátky jako daňově uznatelný výdaj ?
Děkuji předem za názor
Bára