Stravné OSVČ při zahraniční cestě

• (neregistrovaný)

10. 3. 2008 22:19

Má OSVČ nárok na stravné při zahraniční pracovní cestě kratší než 12 hodin ? U tuzemské jsem podmínku 12 hodin našla, u zahraniční není nikde uvedena. Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2008 22:54

linda (neregistrovaný)

Re: Stravné OSVČ při zahraniční cestě
      taktéž jsem nikde nenašla, takže bych to dala do daňových výdajů, anebo si můžete přímo zavolat na FÚ (mám s nimi velmi dobré zkušenosti) a zeptala bych se přímo jich.....

• 11. 3. 2008 9:32

St. (neregistrovaný)

Re: Stravné OSVČ při zahraniční cestě
      OSVČ si může stravné přiznat až v případě pracovní cesty, která trvá v kalendářním dni déle než 12 hodin. Toto časové omeze-
      ní se však nevztahuje na zahraniční stravné při zahraniční pracovní cestě. OSVČ si může uplatnit i kapesné při zahraniční pracovní cestě, do výše 40 % zahraničního stravného. Toto vyplývá ze skutečnosti, že ustanovení § 24 odst. 2 písm. k) odkazuje v poznámce pod čarou na část sedmou, hlavu III zákoníku práce, a v bodech 1 až 4 pak stanovuje odchylky od pravidel uvedených v části sedmé, hlavě III zákoníku práce. Pro poskytování kapesného však v bodech 1 až 4 § 24 odst. 2 písm. k) není stanoven odchylný postup oproti cestovním náhradám poskytovaným zaměstnancům z veřejné sféry.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).