Re: Daňové přiznání - zaměstnanec
pokud máte 2 zaměstnavatele současně, potom můžete mít jen u jednoho podepsané daň.prohlášení a tam uplatňovat slevy apod.
u druhého zaměstnavatele již mít nesmíte mít daň.prohl. podepsané a jste daněna podle příjmů - pokud jste tedy u tohoto druhého zaměstnavatele měla HM větší než 5000Kč/měs., bylo daněno zálohovou daní
jste povinna si vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavatelů a podat daň.přiznání na FÚ
žádné IČO nemáte - vyplníte na daň.př. svoje rodné číslo
Sečtete oba příjmy, odečtete obojí SP a ZP a dostanete základ daně, zaokrouhlíte na sta dolů a podle tabulek vypočítáte daň, odečtete slevu na sebe, na děti, pojištění, prostě to, co byste uplatňovala u ročního zúčtování u zaměstnavatele. Dostanete částku, od které odečtete to, co už jste u obou zaměstnavatelů zaplatila na zálohách. Buď vám vyjde, že musíte doplatit nebo něco budou z FÚ vracet vám.
Přiznání musíte dát!! Měla jste dvě zaměstnání současně, kde Vám byla sražena daň zálohová z HPP a 20% z VPP( více jak z 5000 hrubého)
Podáte jej pod Vašim rodným číslem, formulář je vcelku jednoduchý. POtvrzení o příjmech a sražených zálohách přiložíte od obou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2008 9:02
Dobrý den, prosím o radu.
Jedná se o zaměstnance, který má dva prac. poměry. Hlavní a vedlejší. Zaměstnavatel z hl. prac.poměru ode mně žádal potvrzení o příjmech z vedl. prac.poměru, to jsem doložila, ale bylo mi řečeno, že jsem si měsíčně na vedl.prac.poměru vydělala víc jak 5000,- a proto musím podat daňové přiznání na tento rozdíl sama. Nerozumím tomu, měla jsem za to, že pokud za mě oba zaměstnavatelé řádně přihlásili a platí nic takového není potřeba.
Poraďte prosím. Je nutné podávat daňové přiznání ??? A případně s jakým identifikačním číslem?
Děkuji M.