Daňové přiznání - zaměstnanec

• (neregistrovaný)

11. 3. 2008 9:02

Dobrý den, prosím o radu.

Jedná se o zaměstnance, který má dva prac. poměry. Hlavní a vedlejší. Zaměstnavatel z hl. prac.poměru ode mně žádal potvrzení o příjmech z vedl. prac.poměru, to jsem doložila, ale bylo mi řečeno, že jsem si měsíčně na vedl.prac.poměru vydělala víc jak 5000,- a proto musím podat daňové přiznání na tento rozdíl sama. Nerozumím tomu, měla jsem za to, že pokud za mě oba zaměstnavatelé řádně přihlásili a platí nic takového není potřeba.

Poraďte prosím. Je nutné podávat daňové přiznání ??? A případně s jakým identifikačním číslem?

Děkuji M.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2008 9:08

xy 5 (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání - zaměstnanec
      pokud máte 2 zaměstnavatele současně, potom můžete mít jen u jednoho podepsané daň.prohlášení a tam uplatňovat slevy apod.
      u druhého zaměstnavatele již mít nesmíte mít daň.prohl. podepsané a jste daněna podle příjmů - pokud jste tedy u tohoto druhého zaměstnavatele měla HM větší než 5000Kč/měs., bylo daněno zálohovou daní
      jste povinna si vyžádat potvrzení o zdanitelných příjmech od obou zaměstnavatelů a podat daň.přiznání na FÚ
      žádné IČO nemáte - vyplníte na daň.př. svoje rodné číslo

• 11. 3. 2008 9:18

Martina (neregistrovaný)

Děkuji mnohokrát, to jsem nevěděla. Takže si vyžádám potvrzení o příjmech od obou a vyplním klasické přiznání pro fyzické osoby ?? Tam už se mě žádné slevy týkat nebudou ?
      Omlouvám se, opravdu tomu moc nerozumím.

• 11. 3. 2008 9:25

Líba (neregistrovaný)

Sečtete oba příjmy, odečtete obojí SP a ZP a dostanete základ daně, zaokrouhlíte na sta dolů a podle tabulek vypočítáte daň, odečtete slevu na sebe, na děti, pojištění, prostě to, co byste uplatňovala u ročního zúčtování u zaměstnavatele. Dostanete částku, od které odečtete to, co už jste u obou zaměstnavatelů zaplatila na zálohách. Buď vám vyjde, že musíte doplatit nebo něco budou z FÚ vracet vám.

• 11. 3. 2008 9:09

Jarka (neregistrovaný)

Přiznání musíte dát!! Měla jste dvě zaměstnání současně, kde Vám byla sražena daň zálohová z HPP a 20% z VPP( více jak z 5000 hrubého)
      Podáte jej pod Vašim rodným číslem, formulář je vcelku jednoduchý. POtvrzení o příjmech a sražených zálohách přiložíte od obou.

• 11. 3. 2008 11:01

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

dopuručuji si stáhnout nějaké přiznání z internetu, které počítá a prokontrolu použít daňovou kalkulačku na www.mesec.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).