Těhotenství - kdy jej oznámit v práci?

• (neregistrovaný)

11. 3. 2008 10:19

Dobrý den, ráda bych věděla, kdy mám oznámit za-teli, že jsem těhotná? A kde konkrétně najdu veškeré věco ohledně této věci??Děkuji Renata

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2008 10:36

L. (neregistrovaný)

Re: Těhotenství - kdy jej oznámit v prác
      Dobrý den,

tuším, že se tu to oznámení už jednou řešilo. :) Oznamte, kdy uznáte za vhodné, ale je dobré oznámit včas, aby si za vás našel náhradu.

• 11. 3. 2008 11:22

xy 5 (neregistrovaný)

pokud pracujete v provozu, který je těhotným ženám zakázán (např. noční práce, zvedání břemen, rizikové pracoviště....), potom byste to měla oznámit co nejdříve zaměstnavateli a od lékaře (gynekologa) donést potrvzení o zákazu práce v těchto podmínkách - v tom případě by Vás zaměstnavatel přeřadil na práci pro těhotnou ženu vhodnou a dostávala byste příp. vyrovnávací přísp. v těhotenství a mateřství

• 11. 3. 2008 13:19

Lucie (neregistrovaný)

Dobrý den, řeším stejný problém, ptala jsem se mzdové účetní, kdy mám oficiálně zaměstnavateli ohlásit, že jsem těhotná. Prý nejpozději do pátého měsíce těhotenství (takže to mám ještě 3 měsíce čas).

• 11. 3. 2008 13:54

baba (neregistrovaný)

To je naprostý nesmysl, navíc nevím, proč se ptáte mzdové účetní ? Té to může být šumafuk komu co kdy hlásíte. Důležitý je váš nadřízený ne mzdová, v tomto případě.

• 12. 3. 2008 15:14

Lucie (neregistrovaný)

No, to máte sice pravdu, že jí to může být šumafuk. Jenže my jsme malá firma, má toho na starosti víc, než jen mzdy. Dělá všechny smlouvy, řeší všechny problémy se zaměstnanci, je zběhlá v zákoníku práce a dalších zákonech, je to vlastně pravá ruka šéfové. Navíc dcera této účetní je také těhotná a v práci jí řekli to samé, že stačí do 5. měsíce. Jen jsem řekla svou zkušenost, neřekla jsem přece, že se tím mají všichni řídit a že je to tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).