Re: kurzy měn a pracovní cesta
Děkuji za odpověď, ještě ale nevím, jaký kurz použiji při výplatě zálohy z pokladny, také kurz ČNB? Nebo hodnotu valut udanou bankou? A jak potom zaúčtuji rozdíl = příjem do pokladny v hodnotě udané bankou - výdej z pokladny v hodnotě dle kurzu ČNB.
Re: kurzy měn a pracovní cesta
Bohužel, takto do detailů Vám neporadím, tuto problematiku řeší ostatní kolegyně. Určitě si ale pořiďte publikaci z nakladatelství Anag, autor K.Janoušek - Cestovní náhrady ve 137 příkladech, cena asi 200 Kč, vyšlo letos v únoru. Myslím, že tam najdete správné odpovědi na Vaše otázky. /tuto publikaci mám také a jsem s ní max. spokojená/.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 3. 2008 10:28
Zálohu na zahraniční prac.cestu vyplatím v eurech, v pokladně zaúčtuji v korunách podle údajů o kurzu banky, aby mi souhlasil výběr z účtu s příjmem do pokladny a vyplacením z pokladny. O cesťáku obecně účtuji podle kurzu ČNB v den vyplacení zálohy. Jestliže při účtování cesťáku odečítám zálohu od skutečných výdajů, mohu použít kurz banky z doby, kdy jsem zálohu poskytla, aby se mi záloha vynulovala, nebo musím poskytnutou zálohu přepočítat dle kurzu ČNB a zbytek dát na kurzové rozdíly. Prosím pomozte mi to rozmotat, dělám zahraniční cesťák poprvé. Díky.