Re: Nemocenská
O nemocenskou nepřijdete, jen ji dostanete vyplacenou později. Lístek na peníze slouží k prokázání PN k poslednímu dni v měsíci, na jeho základě dostanete vyplacenou nemocenskou. Pokud ho neodevzdáte vůbec, nemocenskou Vám vyplatí při skončení PN, ve výplatním termínu po odevzdání Hlášení o ukončení PN.
Re: Nemocenská
Nebo jej pošlete zaměstnavateli hned pokud jej máte doma nebo k lékaři jdete během tohoto měsíce. Lístek nemusí být vystavený pouze k poslednímu dni v měsíci ale i v průběhu. OSSZ má dva výplatní termíny a pokud jej i zaměstnavatel hned doručí, přijde Vám výplata dříve a nemusíte čekat až na konec března.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
11. 3. 2008 13:33
Jsem na nemocenské od začátku února a při kontrole u doktora jsem si nevzal lístek na peníze a tudíž ho do konce měsíce února neodevzdal. Chci se zeptat, pokud bych lístek na peníze za nemocenskou v měsíci únor odevzdal až ke konci března zaměstnavateli poštou - doporučeně, nepřijdu o tento nárok nemocenské za únor a bude mi tedy vyplacena se zpětnou platností? Díky.