Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
11. 3. 2008 15:06
Dobrý den,
Chtěla bych za rok 2007 uplatnit výdajový paušál. Do teď jsem vedla DE. Nemám nic k dodanění, takže ani nemusím upravovat daňové přiznání o zásoby atd. Jenom nevím co se všechno vyplňuje na daňovém přiznání. Nemám děti ani jiné příjmy kromě mé živnosti, tak budu uplatňovat 50% výdajový paušál. Jestli to správně chápu, tak sečtu všechny příjmy a 50% těchto příjmů zdaním. V tomto roce se ještě můžou odečíst platby na soc. a zdr. pojištění. Tak předpokládám, že ještě z těch 50% příjmu odečtu patby za soc. a zdrav. pojištění, potom to teprve zdaním.Taky nevím, zda musím uvádět na daň. přiznání stav ke konci roku na účtu a v pokladně, podle toho co jsem se dočetla, tak bych řekla, že ne, když mi stačí evidovat jen příjmy.
Chápu to správně?
Lenka