Re: Prosím poraďte začínajícímu podnikat
Podání na FÚ - můžete si vybrat- osobně nebo v podatelně nebo poštou. Na ZP již nemusí být podán Přehled do 8 dnů od podání na FÚ, stačí do 30 dnů od termínu,kdy jste měl podat přiznání, u vás tedy do 30.4. Pro Vás je důležité mít v ruce doklad o tom, že jste vše podal a včas. Doklad - razítko úřadu(osobně), podací lístek.
(daň a poj. zaplatit do 8 dnů od podání DP a přehledu).
Příští rok už budete mít všechno v malíčku :-)
Přehledy je nutné podat, příp. dorovnat rozdíl, do 31.3.2008 (dříve do 8dnů od podání DP), SP jenom odeslat formulář na příslušnou adresu a doplatit, např.Příkazem v bance, Přehled pro ZP musí potvrdit na FÚ, takže bych při tom podala rovnou i Daňové přiznání. Od každého lejstra mám kopie pro sebe :o)
Trochu tazatele matete.......... Přehled ZP rozhodně nemusí potvrdit FÚ, stačí kopie podacího lístku z pošty. Přehledy na SP a ZP se letos podávají do 30.4. ZP se musí doplatit do 8 dnů po podání daňového přiznání (to zákonodárci poněkud nedomysleli, protože zůstal starý termín), SP je stejné jako loni - doplatit do 8 dnů po podání přehledu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2008 16:47
Jsem OSVČ , která má podat DP za rok 2007. Prosím porďte, jak to funguje, DP mám podat na podatelnuá FÚ a nechat si potvrdit kopii nebo poslat poštou.Vím, že do 31.3.2008. Kdy se podávají přehledy na SP a ZP? Mají se k nim doložit razítko na kopii DP nebo podací lístek pošty. Pro Vás zde triviální, ale já nevím, co a jak.
Moc díííííky!!!!