Prosím poraďte začínajícímu podnikateli!

• (neregistrovaný)

11. 3. 2008 16:47

Jsem OSVČ , která má podat DP za rok 2007. Prosím porďte, jak to funguje, DP mám podat na podatelnuá FÚ a nechat si potvrdit kopii nebo poslat poštou.Vím, že do 31.3.2008. Kdy se podávají přehledy na SP a ZP? Mají se k nim doložit razítko na kopii DP nebo podací lístek pošty. Pro Vás zde triviální, ale já nevím, co a jak.
    Moc díííííky!!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2008 17:01

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Prosím poraďte začínajícímu podnikat
      Podání na FÚ - můžete si vybrat- osobně nebo v podatelně nebo poštou. Na ZP již nemusí být podán Přehled do 8 dnů od podání na FÚ, stačí do 30 dnů od termínu,kdy jste měl podat přiznání, u vás tedy do 30.4. Pro Vás je důležité mít v ruce doklad o tom, že jste vše podal a včas. Doklad - razítko úřadu(osobně), podací lístek.
      (daň a poj. zaplatit do 8 dnů od podání DP a přehledu).
      Příští rok už budete mít všechno v malíčku :-)

• 11. 3. 2008 17:05

Kája (neregistrovaný)

Přehledy je nutné podat, příp. dorovnat rozdíl, do 31.3.2008 (dříve do 8dnů od podání DP), SP jenom odeslat formulář na příslušnou adresu a doplatit, např.Příkazem v bance, Přehled pro ZP musí potvrdit na FÚ, takže bych při tom podala rovnou i Daňové přiznání. Od každého lejstra mám kopie pro sebe :o)

• 12. 3. 2008 2:05

MM (neregistrovaný)

Trochu tazatele matete.......... Přehled ZP rozhodně nemusí potvrdit FÚ, stačí kopie podacího lístku z pošty. Přehledy na SP a ZP se letos podávají do 30.4. ZP se musí doplatit do 8 dnů po podání daňového přiznání (to zákonodárci poněkud nedomysleli, protože zůstal starý termín), SP je stejné jako loni - doplatit do 8 dnů po podání přehledu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).