Re: společné zdanění manželů
předchozí odpověd je správná - jen bych upřesnila - pokud manžel BUDE uplatňovat slevu na nezaopatřenou manželku - tj. že váš příjem z proplacené dovolené a mateřské nedosáhl uvádené částky, myslím, že je potřeba doložit potvrzení o výši vyplacené mateřské - nějak se ten úrad musí ujistit, že máte stanovený příjem... Bára
Teď nevím, jestli Vám rozumím, ale asi záleží na FÚ - stačí čestné prohlášení. Jak má dokazovat něco, co nemá?
jen jsem uvedla svoji zkušenost - uplatnili jsme slevu na manželku, ale protože jsem tam měla jenom proplacenou dovolenou a oni věděli, že jsem pobírala i mateřskou,chtěli znát její výši. Je možné, že letos si to už zjistí sami a není nutné žádné potvrzení...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 3. 2008 22:16
Dobrý večer, prosím o radu, minulý rok jsem byla na mateřské dovolené poté jsem nastoupila na rodičkovsou. Zároveň mi byla proplacena dovolená. Ze zaměstnání mám potvrzení, kde je právě uvedná ta proplacená dovolená. Pracovala jsem v malé organizaci - mateřskou mi tedy vyplácela OSSZ.
1. Do příjmů od zaměstnavatele mám uvádět i tu mateřskou nebo tam bude uvedena jen ta proplacená dovolená?
2. Má být mateřská uvedena někde jinde nebo vůbec se tam nebude uvádět?
3. Budu potřebovat nějaké potvrzení ze sociálky o výši pobírané mateřské v roce 2007?
Jen pro mé upřesnění - manžel si může uplatnit slevu na manželu jen v případě, že mateřská a proplacená dovolená nepřesáhne částku 38 040 Kč.
Díky za odpovědi.