Neupatněné daňové zvýhodnění v průběhu r

• (neregistrovaný)

11. 3. 2008 22:39

Jedna zaměst. si až letos vzpomněla, že neuplatnila daň. zvhodnění na svého syna za loňský rok. Když to doplní do prohlášení , je možné uplatnit zvýhodnění v ročním zúčtování a za celý rok? (nastoupila až v dubnu 07) Krista

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 3. 2008 22:51

I. (neregistrovaný)

Re: Neupatněné daňové zvýhodnění v průbě
      Raději jí pomozte vyplnit daňové přiznání, kde si zvýhodnění uplatní zpětně za celý rok.

• 12. 3. 2008 12:38

Krista (neregistrovaný)

Tak teď jsem z toho jelen, provedla jsem RZ a u této paní mi vyšla 0. Má docela nízké příjmy, odpočet na sebe a na to détě. Celý rok nezplatila na dani nic a teď by se jí tedy mělo vrátit 6000 za dítě. Nebo ne?

• 11. 3. 2008 22:54

Jiřka (neregistrovaný)

Do 15.2. mohla dodat doklady, kterými prokazuje nárok na slevy, zvýhodnění nebo odpočty od základu daně, které neuplatnila v průběhu roku. Takže pokud nemusí doložit třeba potvrzení o studiu a není potřeba potvrzení od manžela, že on neuplatňuje (např. dítěti je do 18 let, je rozvedená a dítě má ve své péči) a Vy jí umožníte to do přiznání vepsat, jakože to tam vpisovala do 15.2. a přinést ten rozsudek, na kterém není ze žádného data patrné, že ho přinesla až teď, můžete v zúčtování dítě uplatnit. Pokud ale k tomu bude potřeba nějaký doklad, na kterém by se vyskytlo datum po 15.2., pak už to do zúčtování dát nemůžete, může si podat přiznání. A co dělala do toho dubna? Nebyla zaměstnaná?

• 12. 3. 2008 9:55

Krista (neregistrovaný)

Do dubna byla na UP.
      Nedělá mi problém jí udělat RZ, všechno doložila, jen jsen nevěděla jestli to můžu zpětně uplatnit.
      Děkuju

• 12. 3. 2008 15:31

Jiřka (neregistrovaný)

To je právě smyslem zúčtování - aby bylo možné uplatnit odpočty od daňového základu (např. životní pojištění nebo úroky) a slevy, které nebyly v průběhu roku uplatňovány a na které byl jinak nárok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).