Re: Kontrola DP za rok 2007 - prosím
Vdovský důchod se pro účely DaP nikde neuvádí a nemá vliv na výši základu daně. Výpočty máte správně.
Jen je otázkou jestli ta paní začala v 3/07 poprvé podnikat. Pakliže by už někdy před tím podnikala, nebyla by považována za podnikatele, který poprvé zahájil podnikání a vztahoval by se na ní minimální základ daně.
Re: Kontrola DP za rok 2007 - prosím
Opravdu to je její první podnikání, mne zarazilo, že neplatila zálohy na VZP, ale včera jsem to znovu pročítala, a za osoby,za které stát platí zdravotní pojištění jsou považováni ti, kteří pobírají důchod, ale není rozlišováno jaký. Všem moc a moc díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2008 1:31
Dobrý den zpracovávám DPFO za rok 2007. Paní začala podnikat 03/2007 (01-02 - ÚP)- nevztahuje se na ni tedy minimální daň. Na VZP ji řekli, že když pobírá vdovský důchod nemusí platit žádné zálohy. Příjmy měla 100.000,-Kč, výdaje procenty (50%) - 50.000,-Kč, zálohy na SP 14.910,-Kč, pak ještě jeden měsíc si vydělala na DPP 6006,-Kč, kde ji strhli zálohovou daň 1220,-Kč, úroky na stavebním spoření má 4862,-Kč. Když jsem to spočítala vyšlo mi, že by jí měl FU vrátit zaplacenou daň 1220,-Kč, OSSZ 6,-Kč a na VZP by měla doplatit 2369,-Kč, ale nejsem si úplně jistá, protože ten vdovský důchod mě nějak mate a mám pocit, že do DP se tento důchod neuvádí, tam se uvádí jen starobní. Můžete mi prosím zkontrolovat výpočty? Moc a moc děkuji, nějak jsem se do toho zamotala.