Kontrola DP za rok 2007 - prosím

• (neregistrovaný)

12. 3. 2008 1:31

Dobrý den zpracovávám DPFO za rok 2007. Paní začala podnikat 03/2007 (01-02 - ÚP)- nevztahuje se na ni tedy minimální daň. Na VZP ji řekli, že když pobírá vdovský důchod nemusí platit žádné zálohy. Příjmy měla 100.000,-Kč, výdaje procenty (50%) - 50.000,-Kč, zálohy na SP 14.910,-Kč, pak ještě jeden měsíc si vydělala na DPP 6006,-Kč, kde ji strhli zálohovou daň 1220,-Kč, úroky na stavebním spoření má 4862,-Kč. Když jsem to spočítala vyšlo mi, že by jí měl FU vrátit zaplacenou daň 1220,-Kč, OSSZ 6,-Kč a na VZP by měla doplatit 2369,-Kč, ale nejsem si úplně jistá, protože ten vdovský důchod mě nějak mate a mám pocit, že do DP se tento důchod neuvádí, tam se uvádí jen starobní. Můžete mi prosím zkontrolovat výpočty? Moc a moc děkuji, nějak jsem se do toho zamotala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 3. 2008 10:03

ija (neregistrovaný)

Re: Kontrola DP za rok 2007 - prosím
      Podle mě to máte správně. O tom, že by se do DP uváděl důchod nic nevím.

• 13. 3. 2008 7:18

Pusík (neregistrovaný)

Vdovský důchod se pro účely DaP nikde neuvádí a nemá vliv na výši základu daně. Výpočty máte správně.
      Jen je otázkou jestli ta paní začala v 3/07 poprvé podnikat. Pakliže by už někdy před tím podnikala, nebyla by považována za podnikatele, který poprvé zahájil podnikání a vztahoval by se na ní minimální základ daně.

• 13. 3. 2008 8:20

Michaela (neregistrovaný)

Opravdu to je její první podnikání, mne zarazilo, že neplatila zálohy na VZP, ale včera jsem to znovu pročítala, a za osoby,za které stát platí zdravotní pojištění jsou považováni ti, kteří pobírají důchod, ale není rozlišováno jaký. Všem moc a moc díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).