Re: Poskytnutí auta zam.- soukromé jízdy
Aha, tak to je prostě jenom slovíčkaření, já myslela, že když je vstupní cena auta menší než nějaká daná částka (že tam psali 80000 Kč) tak se 1% z ceny nepřidaňuje, už jsem se zaradovala.
Do této doby jsme auta nepůjčovali ale teď se rozhodlo, že budeme, tak scháním informace. Od 1.1.2008 se z toho taky platí soc. a zdravotní že? A ještě prosím, za ujeté km se zaměstnanci ještě účtuje částka za spottřebu PHM?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2008 8:28
Jestliže je bezplatně poskytováno zaměstnavatelem zaměstnanci k používání pro služební i soukromé účely motorové vozidlo, jehož vstupní cena včetně DPH činí 80 000 Kč, považuje se za příjem zaměstnance za každý započatý měsíc používání tohoto vozidla částka ve výši 1 % ze vstupní ceny tohoto vozidla? Správná odpověď je NE a já nevím proč (dočetla jsem se to ve Verlag Dashöfer ale nevysvětlili to)
Díky