Re: Jaký účet pro úvěr ne od banky?
Já Vám to nevyvrácím :-), jen Vám říkám, jak účtujeme u nás. My účtujeme na 249 faktoringový úvěr, a i z toho důvodu máme na 231 úvěr na nákup aut (provozní úvěr) + další kontokorenty a krátkodobé úvěry...
Já bych v tom takový problém nevyděla, jestli 231 nebo 249. Pokud si myslíte, že by to mělo být na 249, tak to tam zaúčtujte a popište v příloze k závěrce (tam se snažím popisovat zůstatky, které by se při podrobnějším zkoumáním mohly jevit, jako špatně vykázané - samozřejmě pouze pokud se jedná o významné položky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2008 9:09
Prosím vás, úvěr na nákup auta (polovinu uhrazeno z vlastních zdrojů, polovinu splácíme na základě smlouvy o úvěru) jsem zaúčtovala na 249 - Ostatní krátkodobé finanční výpomoci. Auditorce se to ale nelíbí, navrhla mi 231 - ale tam jsou přece úvěry bankovni! Kam to účtujete?