Re: Nárok na slevy na dani ?
>>>Dobry Den, prosím o radu,v DP ř.60 vychází daň 2000 a
>>>při uplatnění všech slev jdu do mínusu, takže řadek
>>>71=0, nemohu tedy použít ani slevy na děti, nebo je
>>>to
>>>tak že mi nárokované slevy FÚ proplatí ?
>>>>Děkuji, přeji hezký den
>>
>>když vám to vychází po odečtení mínusem, tak vám to
>>FU
>>vrátí.Hanka
>>ale je zvláštní, že by vyšla daň tak nízko, máte to
>správně? Ano je to spravně, danový príjem pouze dva mesíce, je tedy nárok jen na slevy na dítě nedo i na 7200 na poplatníka
Re: Nárok na slevy na dani ?
xxxxxxxx
§35c zák. o daních z příjmů - je-li nárok poplatníka na daňové zvýhodnění (na děti) vyšší než daňová povinnost.... je vzniklý rozdíl daňovým bonusem. Daňový bonus může poplatník uplatnit u příjmů podle §6,7,8,9, pokud jeho výše činí alespoň 100 Kč max. 30.000,- Kč a tehdy, pokud měl poplatník ve zdaňovacím období příjem alespoň 6xmin.mzda (r. 2007 = 48.000 Kč).Takže mám zato, že to u Vás bude právě danový bonus, který Vám FÚ proplatí(předpokládám, že se u Vás nejedná pouze o příjem podle §9).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Město omylem zvýšilo daň z nemovitostí u bytů, pokusilo se to hodit na berňák
Dva květnové svátky před námi. Během kterého nakoupíte a během kterého nikoli?
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
12. 3. 2008 15:17
Dobry Den, prosím o radu,v DP ř.60 vychází daň 2000 a při uplatnění všech slev jdu do mínusu, takže řadek 71=0, nemohu tedy použít ani slevy na děti, nebo je to tak že mi nárokované slevy FÚ proplatí ?
Děkuji, přeji hezký den