Prosím o právní radu k ukončení pronájmu

• (neregistrovaný)

12. 3. 2008 15:19

Dobrý den, prosím o radu jak vyřešit ukonční pronájmu. Mám smlouvu na dobu určitou-půl roku, protože majitel chce byt prodat. Půl roku uplnyne koncem května a já se rozhodla si koupit byt vlastní, právě vyřizuji hypotéku. Při podpisu půlroční smlouvy o nájmu bylo domluveno, že v případě já si najdu jiné bydlení dříve nebo by on našel kupce, ukončíme to dříve. Minulý týden (4.3.) jsem mu volala, že tedy skončím ke konci března. Vše bylo OK, jenže teď po týdnu si to rozmyslel a zavolal mi, že chce dvouměsíční výpovědní dobu dle smlouvy a mám tak platit až do konce května, asi proto, že zájem o koupi moc valný není.J sem z toho rozčarovaná. Ve smlouvě je, že nájem lze ukončit dohodou nebo výpovědí. Tu dohodu jsem měla na mysli i když byla ústní. Pak je tam odstavec o odstoupení od smlouvy v případě porušení jako neplacení nájmu atd. Nebude-li nakloněn dohodě, můžu mu k 31.3.vrátit klíče a hotovo? Nebo musím ještě nájem platit a nechat si klíč od schránky, abych vybírala a platila jeho SIPO? Děkuji za pomoc. Marie J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).